Openwater avontuur HZ&PC zwemmer Meindert Dekkinga in Turkije

Openwater avontuur HZ&PC zwemmer Meindert Dekkinga in Turkije

0

HEERENVEEN – Meindert Dekkinga wonend in Bant maar al een aantal jaren zwemmer bij de club HZ&PC Heerenveen gaat iedere zomer, als de meeste zwemmers hun rust pakken, het openwaterzwem circuit in.

Ter voorbereiding gaat hij dan meestal een uurtje zwemmen in de Wellerwaard tussen Emmeloord en Bant in. Van half juni tot half september worden er door het hele land openwater zwemwedstrijden gehouden met afstanden voor de junioren vanaf één kilometer tot maximaal vijf kilometer. Na een goed openwater seizoen, tijdens het Open Nederlandse Kampioenschappen vierde van de jongens junioren en in het totaal klassement ook op een vierde plaats besloot Meindert om een internationale wedstrijd te zwemmen.

Afgelopen week is Meindert met zijn ouders en zusje afgereisd naar Bodrum, Turkije om daar twee afstanden te gaan zwemmen. Tijdens de Aquamasters Championships zou Meindert de vijf kilometer en anderhalve kilometer zwemmen. Deze wedstrijd werd in zee gezwommen, wel iets anders dan onze wedstrijden. Onze wedstrijden zijn vaak in kanalen en of meren die overzichtelijk zijn en waar je vaak mee kunt lopen. Daarnaast was het aantal deelnemers ook vele malen groter dan wij zijn gewend en was het een ren start- en finish. Meindert wist op de vijf kilometer het podium te halen. Met 1 uur en 7 minuten werd hij tweede. Tijdens de anderhalve kilomter werd hij vierde met een tijd van 20 minuten. Een mooi resultaat en een nog mooiere ervaring. Wat zeker naar meer smaakt.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend