vv Heerenveen 1, de ‘comeback Kids’ doen het opnieuw!

0

HEERENVEEN – Zondag speelde vv Heerenveen thuis tegen de koploper van dat moment WVV uit Winschoten. Van vorige wedstrijden uit het afgelopen seizoen wisten beide ploegen dat het er heet aan toe kan gaan in de wedstrijden tussen deze teams.

Passie en strijd voert bij beide ploegen de boventoon. Vandaag voegde vv Heerenveen daar regelmatig nog goed voetbal met een flinke dosis mentale veerkracht aan toe, wat uiteindelijk leidde tot een verdiende overwinning!

In de eerste helft was het, zoals inmiddels gebruikelijk, de jonge ploeg van Gerard van de Kamp die het spel probeerde te maken. Al combinerend zochten zij zich een weg door de hechte Groningse verdediging. WVV wachtte rustig af en liet de bal aan vv Heerenveen. In de 12e minuut twijfelde WVV geen moment en strafte balverlies van vv Heerenveen met een snelle counter simpel af. Martijn Drent kon na een voorzet van de linkerkant eenvoudig binnen tikken: 0-1.

De spelers van vv Heerenveen raakten niet in de war en pakten de draad weer op. Er ontstonden flink wat kansen voor de Feansters. In de 30e minuut was er wederom een foutje in de defensie van vv Heerenveen en WVV kon recht op de goal aflopen. Drent stond vrij tussen 2 verdedigers en maakte wederom geen fout: 0-2. De laatste 10 minuten van de 1e helft speelt het spel zich vooral af op de helft van WVV. VV Heerenveen was op zoek naar de aansluitingstreffer en Leon van de Werff was het dichtste bij een goal. De bal schoot voorlangs en hij kon er net niet bij om de bal binnen te prikken. In de 45e minuut gooit WVV de wedstrijd in het zo bekende ‘slot’. Martijn Delger profiteerde van enorm veel ruimte achter de verdediging na een afgeslagen aanval van vv Heerenveen. Zijn schot op de goal zorgde voor de 0-3, waarbij de Feanse keeper niet geheel vrijuit ging.

Als het rustsignaal klinkt lijkt de wedstrijd gespeeld.

Zoals inmiddels in 2 eerdere verslagen gememoreerd, komt vv Heerenveen als herboren uit de kleedkamer. Ondanks de 0-3 achterstand pakken de spelers vol goede moed de draad weer op. En dat loont! Uit een vrije trap scoort Yannick Eerden in de 46e minuut al de 1-3! Er zijn nog 44 minuten om meer goals te maken. WVV gaat echter door met het ietwat afwachtende spel en loert op de counter. Met dit spel hebben ze de koppositie weten te behalen en zijn daar zeer bedreven in met snelle uitbraken en snelle buitenspelers. VV Heerenveen liet echter geen twijfel bestaan over wat hun plan is. De jonge ploeg van nieuwbakken eindverantwoordelijke Van de Kamp, ging vol op de aanval. Met verzorgd en goed combinatievoetbal afgewisseld met snelle counters ging vv Heerenveen op zoek naar de aansluitingstreffer.

In de 50e minuut heeft dat al resultaat. Na een corner, die in eerste instantie niet tot resultaat lijkt te leiden, volgt “flipperkastvoetbal” op de rand van de zestien. Vigo Tabak werd met een pass van Yannick Eerden aangespeeld in het doelgebied van WVV. Hij keek naar de wat de keeper deed en schoot zakelijk binnen. De wedstrijd was ineens weer heel spannend! Uiteraard liet WVV zich niet onbetuigd, ze maakten goed gebruik van de ruimte die er steeds meer ontstond nu vv Heerenveen op zoek ging naar de gelijkmaker. Gelukkig was daar onze keeper Winand die tot 2 maal toe in een 1 op 1 met de spits van WVV redding bracht.

De gelijkmaker viel in de 73e minuut door een beauty van een doelpunt door Robin de Boer. Leon van der Werff stuurde hem diep en met een schitterende stift à la Dennis Bergkamp krulde Robin de bal binnen. De 3-3 was een feit en de tribune ontplofte! De jonge ploeg van vv Heerenveen wilde echter meer en ging op zoek naar de winst. En die winnende treffer viel in de 76e minuut. Een vrije trap bleef in de doelmond hangen en viel voor de voeten van Thymo de Vries. Die twijfelde geen moment en schoot mooi met links binnen. Het laatste kwartier was wellicht het meest spannende van het seizoen tot dit moment. Uiteraard wilde WVV, wat uiteindelijk de wedstrijd eindigde met 10 man (2e gele kaart), nog op zoek gaan naar de gelijkmaker. vv Heerenveen speelde echter vol vertrouwen de wedstijd uit.

Conclusie is dat de ploeg van vv Heerenveen een ploeg is om rekening mee te houden. Jong en wellicht nog wat onervaren in het Seniorenvoetbal, maar met enorm veel passie, wilskracht én met de nodige kwaliteit om beslissend te zijn. Dat hebben ze vandaag laten zien en dat beloofd wat voor de rest van het seizoen…
Komende zondag spelen we uit bij SC Stadspark in Groningen dat na verlies tegen promovendus Nordster op 1 punt onder Heerenveen staat. Ook dit zal weer een wedstrijd zijn waar gestreden zal moeten worden door vv Heerenveen. De wedstrijd begint om 14:30 uur op sportpark Stadspark, Concourslaan 1 te Groningen.

Opstelling vv Heerenveen:
Winand Quartel, Yannick Eerden, Tim Strandstra (Robin de Boer 65), Vigo Tabak (Jan Hielkema 77) Soeren Grigoryan, Leon van der Werff, Sander Koning, Giovanni Aronds (Jasper Brouwer 65), Thymo de Vries, Bram Voskuilen, Marnix Koopmans

Opstelling WVV Winschoten:
Niels Hamstra, Rick Heijenga, Calvin Molenkamp, Kevin Wiegman (Lars Wiekens 77), Marc Vegter, Bert Jan Haaijer, Ramon Kuiper, Emiel Verhagen, Martijn Drent, Marco v.d. Linde (Sten Bruins 71), Martijn Delger.

vv Heerenveen 1, de ‘comeback Kids’ doen het opnieuw!!

van onze verslaggevers..vv Heerenveen 1, de ‘comeback Kids’ doen het opnieuw!!Zondag speelde vv Heerenveen thuis tegen de koploper van dat moment WVV uit Winschoten. Van vorige wedstrijden uit het afgelopen seizoen wisten beide ploegen dat het er heet aan toe kan gaan in de wedstrijden tussen deze teams. Passie en strijd voert bij beide ploegen de boventoon. Vandaag voegde vv Heerenveen daar regelmatig nog goed voetbal met een flinke dosis mentale veerkracht aan toe, wat uiteindelijk leidde tot een verdiende overwinning!In de eerste helft was het, zoals inmiddels gebruikelijk, de jonge ploeg van Gerard van de Kamp die het spel probeerde te maken. Al combinerend zochten zij zich een weg door de hechte Groningse verdediging. WVV wachtte rustig af en liet de bal aan vv Heerenveen. In de 12e minuut twijfelde WVV geen moment en strafte balverlies van vv Heerenveen met een snelle counter simpel af. Martijn Drent kon na een voorzet van de linkerkant eenvoudig binnen tikken: 0-1.De spelers van vv Heerenveen raakten niet in de war en pakten de draad weer op. Er ontstonden flink wat kansen voor de Feansters. In de 30e minuut was er wederom een foutje in de defensie van vv Heerenveen en WVV kon recht op de goal aflopen. Drent stond vrij tussen 2 verdedigers en maakte wederom geen fout: 0-2. De laatste 10 minuten van de 1e helft speelt het spel zich vooral af op de helft van WVV. VV Heerenveen was op zoek naar de aansluitingstreffer en Leon van de Werff was het dichtste bij een goal. De bal schoot voorlangs en hij kon er net niet bij om de bal binnen te prikken. In de 45e minuut gooit WVV de wedstrijd in het zo bekende ‘slot’. Martijn Delger profiteerde van enorm veel ruimte achter de verdediging na een afgeslagen aanval van vv Heerenveen. Zijn schot op de goal zorgde voor de 0-3, waarbij de Feanse keeper niet geheel vrijuit ging. Als het rustsignaal klinkt lijkt de wedstrijd gespeeld. Zoals inmiddels in 2 eerdere verslagen gememoreerd, komt vv Heerenveen als herboren uit de kleedkamer. Ondanks de 0-3 achterstand pakken de spelers vol goede moed de draad weer op. En dat loont! Uit een vrije trap scoort Yannick Eerden in de 46e minuut al de 1-3! Er zijn nog 44 minuten om meer goals te maken. WVV gaat echter door met het ietwat afwachtende spel en loert op de counter. Met dit spel hebben ze de koppositie weten te behalen en zijn daar zeer bedreven in met snelle uitbraken en snelle buitenspelers. VV Heerenveen liet echter geen twijfel bestaan over wat hun plan is. De jonge ploeg van nieuwbakken eindverantwoordelijke Van de Kamp, ging vol op de aanval. Met verzorgd en goed combinatievoetbal afgewisseld met snelle counters ging vv Heerenveen op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 50e minuut heeft dat al resultaat. Na een corner, die in eerste instantie niet tot resultaat lijkt te leiden, volgt “flipperkastvoetbal” op de rand van de zestien. Vigo Tabak werd met een pass van Yannick Eerden aangespeeld in het doelgebied van WVV. Hij keek naar de wat de keeper deed en schoot zakelijk binnen. De wedstrijd was ineens weer heel spannend! Uiteraard liet WVV zich niet onbetuigd, ze maakten goed gebruik van de ruimte die er steeds meer ontstond nu vv Heerenveen op zoek ging naar de gelijkmaker. Gelukkig was daar onze keeper Winand die tot 2 maal toe in een 1 op 1 met de spits van WVV redding bracht. De gelijkmaker viel in de 73e minuut door een beauty van een doelpunt door Robin de Boer. Leon van der Werff stuurde hem diep en met een schitterende stift à la Dennis Bergkamp krulde Robin de bal binnen. De 3-3 was een feit en de tribune ontplofte! De jonge ploeg van vv Heerenveen wilde echter meer en ging op zoek naar de winst. En die winnende treffer viel in de 76e minuut. Een vrije trap bleef in de doelmond hangen en viel voor de voeten van Thymo de Vries. Die twijfelde geen moment en schoot mooi met links binnen. Het laatste kwartier was wellicht het meest spannende van het seizoen tot dit moment. Uiteraard wilde WVV, wat uiteindelijk de wedstrijd eindigde met 10 man (2e gele kaart), nog op zoek gaan naar de gelijkmaker. vv Heerenveen speelde echter vol vertrouwen de wedstijd uit. Conclusie is dat de ploeg van vv Heerenveen een ploeg is om rekening mee te houden. Jong en wellicht nog wat onervaren in het Seniorenvoetbal, maar met enorm veel passie, wilskracht én met de nodige kwaliteit om beslissend te zijn. Dat hebben ze vandaag laten zien en dat beloofd wat voor de rest van het seizoen…Komende zondag spelen we uit bij SC Stadspark in Groningen dat na verlies tegen promovendus Nordster op 1 punt onder Heerenveen staat. Ook dit zal weer een wedstrijd zijn waar gestreden zal moeten worden door vv Heerenveen. De wedstrijd begint om 14:30 uur op sportpark Stadspark, Concourslaan 1 te Groningen. Opstelling vv Heerenveen:Winand Quartel, Yannick Eerden, Tim Strandstra (Robin de Boer 65), Vigo Tabak (Jan Hielkema 77) Soeren Grigoryan, Leon van der Werff, Sander Koning, Giovanni Aronds (Jasper Brouwer 65), Thymo de Vries, Bram Voskuilen, Marnix KoopmansOpstelling WVV Winschoten:Niels Hamstra, Rick Heijenga, Calvin Molenkamp, Kevin Wiegman (Lars Wiekens 77), Marc Vegter, Bert Jan Haaijer, Ramon Kuiper, Emiel Verhagen, Martijn Drent, Marco v.d. Linde (Sten Bruins 71), Martijn Delger.

Geplaatst door VV Heerenveen1920 op Maandag 14 oktober 2019

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend