Heerenveen krijgt een discgolfveld, maar wat is discgolf precies?

Heerenveen krijgt een discgolfveld, maar wat is discgolf precies?

0

HEERENVEEN – Het begon in 2017 met een telefoontje voor wethouder Jelle Zoetendal van gemeente Heerenveen.

Het eindigde in het eerst gerealiseerde discgolfveld van Fryslân. De nieuwe sport krijgt volop ruimte op een stuk vrije grond naast de A32 aan de Weinmakker. De initiatiefnemers voor het nieuwe thuishonk van de discgolfers zijn er ontzettend blij mee. Ook met oog op het WK Ultimate Frisbee dat in 2020 in Leeuwarden wordt gehouden.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Er komen 18 holes op het stuk grond. Daarvoor moet kunstgras worden gelegd en er worden ijzeren baskets geïnstalleerd. “Als je met de frisbee gooit, dan moet de frisbee in de basket komen. De basket is het eindpunt van een hole”, legt Rienk Kan uit. Het veld kan gratis worden gebruikt. “Je hoeft alleen een eigen frisbee mee te nemen.”

Een van de mensen die blij is met het nieuwe veld is Steven Valkenburg. Hij woont nog maar net in Heerenveen, want hij is geboren en getogen op Curaçao. “lk zou iedere dag wel naar het discgolfveld willen. In de Verenigde Staten ben ik er zelfs kampioen in geworden”, vertelt Valkenburg.

Discgolf werkt bijna hetzelfde als gewone golf. Het doel is om in zo weinig mogelijk worpen de frisbee in de basket te gooien. Het veld in Heerenveen heeft een lengte van bijna 2,5 kilometer.

Het veld wordt op 20 oktober feestelijk geopend door wethouder Jelle Zoetendal. De eerste wedstrijden worden die dag gespeeld, op een zogenoemde ‘course’. Er zijn die dag ook clinics om te oefenen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend