Thialf voor de tweede maal in het teken van het Nederlands Kampioenschap voor Clubs

0

HEERENVEEN – Zaterdag stond IJsstadion Thialf in Heerenveen voor de tweede maal in het teken van het Nederlands Kampioenschap voor Clubs.

Bij het NK voor Clubs strijden die bekende toppers zij aan zij met jeugdleden en masters van hun eigen vereniging. De resultaten die zij op deze dag boeken worden bij elkaar opgeteld. De club die aan het eind van de dag de beste score heeft, verdient de titel.

Het evenement, bedacht door oud-topschaatser Sicco Janmaat, vond vorig jaar voor de eerste keer plaats.

Voor het NK zijn de veertien beste schaatsclubs uit Nederland uitgenodigd. Die rangschikking is gebaseerd op de tijden die hun leden het afgelopen seizoen op Nederlands ijs hebben laten noteren.

Voor elke afstand op dit NK vaardigt de club één rijder af, zowel bij de heren als bij de dames. Voor de junioren staan de 500, 1000 en 1500 meter op het programma, de senioren rijden naast die afstanden ook een 3000 meter. Aan het einde van de dag is de club met het beste totaalresultaat de winnaar.

De KNSB heeft de intentie uitgesproken om van het NK Clubs een jaarlijks evenement te maken, dus staat dit (officieuze) NK Clubs voor de tweede maal in de kalender.

De Almaarsche IJsclub ging dit jaar met de eerste prijs naar huis. De Deventer IJsclub werd tweede en STG Solid Aqua derde. Hardrijders Club Heerenveen eindigde als vijfde in het klassement.

Patrick Roest ging het seizoen goed van start. Hij verbeterde zaterdag zijn eigen baanrecord op de 3000 meter met 3.38,17. Dit is 0,54 seconde sneller dan zijn vorige record.

Foto’s: Orange Pictures

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend