Clubkampioenschappen Mix Tv Oranjewoud met veel ouder-kind koppels als winnaars

Clubkampioenschappen Mix Tv Oranjewoud met veel ouder-kind koppels als winnaars

0

HEERENVEEN – Van dinsdag 10 september tot en met zondag 15 september zijn de Mix clubkampioenschappen gespeeld bij tennisvereniging Oranjewoud.

Met 46 deelnemers en dus 23 mix koppels, was het een goed gevuld toernooi.

Er werd gespeeld in twee categorieën: senioren en senioren 55+. Na de poulefases werd er bij de senioren verder gespeeld in een A, B en C schema. De senioren 55+ speelden in twee poules waarna alle koppels op de finaledag een wedstrijd mochten spelen voor de eindklassering.

Bijzonder tijdens de kampioenschappen was dat er ten tijde van de wedstrijden ook les werd gegeven en dat er competitie werd gespeeld. Drie verschillende activiteiten op een tennisclub met ‘slechts’ vier tennisbanen, een unicum voor de club.

Door een goede planning en gunstige weersomstandigheden (slechts 1 regenavond) konden alle wedstrijden gespeeld worden binnen de geplande zes dagen. De finales werden vrijwel allemaal op de zondag gespeeld, hierdoor speelden 42 van de 46 deelnemers op de finaledag nog een wedstrijd en was er sprake van een druk bezet sportpark.

Een andere bijzonderheid was dat er in de finales 3 ouder-kindkoppels en 2 echtparen/stellen stonden. Hierbij werden twee ouder-kindkoppels de winnaars van hun schema. Vader en dochter, Jeroen & Hannah, Stallmann werden verdienstelijk winnaar in het A-schema. Moeder en zoon, Ypie & Jesper, Sierdsma werden de winnaars van het B-schema, waarin vader en dochter, Richard & Julia, Dijkstra de tweede prijs pakten. Bij de senioren 55+ werd het echtpaar Gerard en Baukje Schokker de winnaar.

De finalisten werden verblijd met een prijzenpakket van de Zuivelhoeve en dinerbonnen van Gusto. Tijdens de gehele week werd het fruit voor de spelers en toeschouwers gesponsord door Wijnstra Fruit.

Tennisvereniging Oranjewoud kan terugkijken op een sportieve tennisweek.

Finalisten 55+: 1e prijs Gerard Schokker & Baukje Schokker-Nijenhuis, 2e prijs Rein van der Laan & Hammie Fransen, 3e prijs Jack Pater & Aukje Hofma
Finalisten A schema: 1e prijs Jeroen Stallmann & Hannah Stallmann, 2e prijs Daan Haspels & Petra Minnema
Finalisten B schema: 1e prijs Jesper Sierdsma & Ypie Sierdsma, 2e prijs Richard Dijkstra & Julia Dijkstra
Finalisten C schema: 1E Prijs Rick Klunder & Hanneke Kuiper, 2e prijs Remco Oenema & Roelie Bos

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend