Ritmisch gymnaste Anne Werner zet Talentboek in om haar dromen na te jagen

Ritmisch gymnaste Anne Werner zet Talentboek in om haar dromen na te jagen

0

HEERENVEEN – De twaalfjarige Anne Werner uit Heerenveen Heerenveen hoopt via Talentboek de financiële ondersteuning te krijgen die nodig is om haar ultieme dromen na te jagen.

Anne is ritmisch gymnaste en train 22-25 uur per week bij RG Center Eleganza in Utrecht. ,,Deze unieke sport is mijn grote passie en doe ik al vanaf mijn zesde. De combinatie van extreme flexibiliteit, ballet, acrobatiek en tegelijkertijd het werken met materialen als knots, bal, lint, hoepel en touw maakt de sport complex; een geweldige uitdaging en daar houd ik van. Mijn droomdoel is om als eerste Nederlandse Ritmische Gymnaste ooit, naar de Jeugd Olympische Spelen te gaan. Om dit te kunnen behalen ben ik op zoek naar financiële ondersteuning omdat je in Nederland binnen deze sport alles zelf moet bekostigen” legt Anne uit in haar oproep op Talentboek.

In 2018 is Anne Nederlands Kampioen geworden met Bal en met Touw. In 2019 Nederlands Kampioen Allround, Nederlands kampioen met Hoepel en met Knots. Daarnaast heeft Anne meegedaan aan internationale wedstrijden o.a. in Polen, Slovenië en Estland.

Door de behaalde resultaten van de afgelopen jaren (zowel nationaal als internationaal) is Anne toegelaten tot de Nationale Beloftenselectie van de KNGU, gericht op deelname aan het jeugd EK en de Jeugd Olympische Spelen 2022. Daarnaast heeft zij een Loot status van het NOC-NSF gekregen. Deze status maakt het mede mogelijk dat Anne sport en school kan combineren (helaas is dit geen financiële ondersteuning).

,,Mijn korte termijn doel is om mij te kwalificeren voor deelname aan de FIG wedstrijden. Als vervolg hierop wil ik mij kwalificeren voor deelname aan het jeugd EK in 2022 en de Jeugd Olympische Spelen 2022 in Dakar. Om mij verder te ontwikkelen als Nederlandse Ritmisch Gymnaste, moet ik vaak naar het buitenland voor trainingsstages en wedstrijden. Daarnaast halen we regelmatig buitenlandse experts naar Nederland, omdat Ritmische Gymnastiek in Nederland nog een onbekende sport is” aldus Anne.

Een andere ambitie van Anne is om de sport in Nederland bekender te maken. Daarom doet zij af en toe mee aan grote shows zoals het Gymgala en de Gymmusic Kerstshow. De meest bijzondere ervaring was deelname  aan de tv show Superkids.

,,Ik hoop via Talentboek de financiële ondersteuning te krijgen die nodig is om mijn ultieme dromen na te jagen” sluit Anne af.

Foto: Bart Treuren

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend