Kik Pierie volgend seizoen naar Ajax

Kik Pierie volgend seizoen naar Ajax

0

HEERENVEEN – Kik Pierie zet zijn voetbalcarrière voort bij Ajax. De 18-jarige verdediger zette vandaag zijn handtekening onder een contract dat hem de komende vijf jaar aan de Amsterdammers verbindt.

Pierie doorliep de gehele jeugdopleiding van sc Heerenveen en is de club en de fans enorm dankbaar voor zijn tijd in Friesland. ‘sc Heerenveen is een belangrijk deel van mijn leven. Ik wil dan ook iedereen bij en rondom de club bedanken voor het vertrouwen en de warmte die ik hier altijd heb gevoeld. We hebben nog een aantal wedstrijden te gaan en ik hoop het seizoen hier voor de fans op een mooie wijze af te kunnen sluiten.’

Technisch manager Gerry Hamstra is blij dat Pierie deze mooie transfer kan maken. ‘We zijn als club supertrots dat er weer een speler van sc Heerenveen de stap naar de Nederlandse top weet te maken. Zelf spelers opleiden of scouten, die hier vervolgens goed presteren en dan een mooie stap kunnen maken hoort bij het DNA van de club. We wensen Kik dan ook heel erg veel succes voor in de toekomst.’

Op 17 mei 2017 maakte Pierie in de play-offs tegen FC Utrecht zijn debuut in de hoofdmacht van sc Heerenveen. In totaal speelde hij 67 officiële wedstrijden voor de Friezen.

Foto: ©Martin de Jong

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend