Verlies voor Quick Stick dames in Apeldoorn

Verlies voor Quick Stick dames in Apeldoorn

0

Apeldoorn – Zondag speelde Quick Stick dames 1 uit tegen de hekkensluiter Apeldoorn dames 1. Quick Stick creëerde de meeste kansen, maar Apeldoorn was het meest effectief in de cirkel.

Quick Stick schoot enorme kansen net over of net naast de goal. Hierdoor verloor Quick Stick met 3-2 van Apeldoorn.

Binnen 5 minuten kreeg Quick Stick al een tegengoal om de oren. Een aanval over links, werd voorgegeven op de strafbalstip en onder de keepster door gescoord. Hierdoor schrok Quick Stick wakker en forceerde kort daarop een strafcorner. Deze werd goed gestopt door de lijnstop van Apeldoorn. Enkele minuten later volgde de tweede grote kans. Een voorzet van Lisan ten Berge op Bibi Bronswijk bij de tweede paal werd net gemist. Kort daarop volgde een kans voor Ten Berge zelf, zij flatste de bal vanaf de strafbalstip net over de goal, doordat ze de bal niet goed raakte. Vervolgens werd een harde slag vanaf de 23 meter lijn net door 2 spitsen voor de goal gemist, waardoor de bal van buiten de cirkel geschoten de goal in ging. Quick Stick onderschepte meerdere keren ballen die werden rondgespeeld door de achterhoede van Apeldoorn, waaruit vele aanval werd opgezet, echter zonder resultaat. Zo werd ook een strafcorner geforceerd, die opnieuw goed geblokt werd, dit keer door de keepster van Apeldoorn. Uiteindelijk was het Lisan ten Berge die de gelijkmaker scoorde. Vanaf kopcirkel speelde Senna Horsten de bal op Ten Berge bij de tweede paal. Zij raakte de bal met haar stick aan, waardoor deze de goal in stuiterde. 1-1. Enkele minuten later viel Apeldoorn opnieuw aan over links, waarna een speelster van Quick Stick viel op kopcirkel. De speelster van Apeldoorn viel over haar heen en om dubieuze reden werd vervolgens een strafbal gegeven. De strafbal werd soepel links hoog in het net gepusht door Apeldoorn. 2-1. Quick Stick kreeg nog enkele kansen om de stand opnieuw gelijk te maken. Bronswijk en Julia Bandell haalden over rechts meerdere keren de achterlijk en gaven voor op de strafbalstip, maar de verdediging van Apeldoorn stond op de juiste plek, waardoor het Luca Collard en Dieuwke Verkerk niet lukte om de bal in de goal te pushen. Zo werd de ruststand 2-1.

De tweede helft kreeg Quick Stick binnen 1 minuut een goal om de oren. Een spits van Apeldoorn onderschepte de bal van een verdedigster van Quick Stick, waarna zij met een één-tweetje met een andere spits van Apeldoorn keepster Yvet Mooiweer uitspeelde. 3-1. Opnieuw herpakte Quick Stick zich. Patou de Vries gaf vanaf rechts een harde voorzet op de 2e paal die net gemist werd door de spitsen van Quick Stick. Vervolgens creëerde Ten Berge een aanval over links, waarna haar voorzet op de tweede paal net gemist werd door Sanne-Lies de Wolff. Hierop volgde een counter van Apeldoorn, waaruit een strafcorner werd geforceerd. De strafcorner bleef echter onbenut. Net als de 3 strafcorners voor Apeldoorn die daarop volgden. Na het dipje in de wedstrijd kreeg Britt Herder een enorme kans. Een voorzet van De Wolff voor de keepster van Apeldoorn langs, werd bij de tweede paal net over de goal geflatst door Herder. Enkele minuten later wist Quick Stick wel te scoren. Ten Berge en De Wolff speelden met een één-tweetje de keepster van Apeldoorn uit 3-2. Kort daarop kreeg Ten Berge weer een grote kans vanaf de strafbalstip. Haar backhandschot ging snoeihard net langs de paal. Quick Stick speelde met hoge druk en Apeldoorn kwam moeilijk uit haar eigen 23-metergebied. De Vries bracht na een onderschepping op rechts de bal in de cirkel, maar kreeg een groene kaart, omdat ze met de bal in de stick van een speelster van Apeldoorn liep. De strafcorner die Quick Stick even later alsnog forceerde werd hoog langs het hoofd van Meran Horsten door de keepster van Apeldoorn uitgetrapt, maar er volgde geen tweede strafcorner. Apeldoorn kreeg de bal mee. Enkele seconden later kreeg Meran Horsten een stick in haar gezicht geslagen, waarna ze met een flink bloedende snee onder haar wenkbrauw het veld moest verlaten. Verkerk kreeg enkele seconden later nog een slag tegen haar hand, waardoor zij ook het veld moest verlaten. Met een man minder en twee blessures bleef Quick Stick toch aanvallen. Herder en Ten Berge losten nog enkele backhandschoten die net naast gingen. Ook een hard forehandschot van Herder werd door de keepster van Apeldoorn netjes weggewerkt. Een scoop op Ten Berge bij de tweede paal werd na aanname opnieuw net naast de paal geschoten. Kortom, de bal wilde de goal niet in. Zo eindigde de wedstrijd met 3-2 op het scorebord.

Ondanks het verlies blijft Quick Stick de nummer 9 in het klassement van de 1e klasse. Volgende week speelt Quick Stick thuis tegen de nummer 2: GHBS dames 1.

Foto: Archief

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend