Quick Stick dames verliezen de eerste veldwedstrijd van de 2e seizoenshelft

Quick Stick dames verliezen de eerste veldwedstrijd van de 2e seizoenshelft

0

HEERENVEEN – Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 de eerste veldwedstrijd van de 2e seizoenshelft uit in Beuningen. In de storm en de regen nam Quick Stick het op tegen Beuningen dames 1, de nummer 4 van haar poule in de 1e klasse. Quick Stick verloor met 3-1 van dit technisch sterke team.

De eerste helft werd de score al na 5 minuten geopend door Beuningen. Een voorzet vanaf de rechterflank, voor keepster Yvet Mooiweer langs, kon door 2 speelsters van Beuningen bij de tweede paal worden binnengetikt. 1-0. De verdediging van Quick Stick werd hierdoor meteen op scherp gezet. Vervolgens creëerden beide teams enkele kansen, maar het was moeilijk om het tempo hoog te houden en de cirkel te bereiken, vanwege het verzadigde waterveld. De bal remde onvoorspelbaar af, waardoor vooral korte combinaties gezocht moesten worden. Halverwege de 1e helft wist Quick Stick uit een strafcorner de gelijkmaker te scoren. De strafcorner werd uitgespeeld en door Meran Horsten in de goal gepust. 1-1. Enkele minuten later kreeg Quick Stick opnieuw een enorme kans om te scoren. Voor open goal werd de bal gestopt door een voet van een speelster van Beuningen, waarna Quick Stick een strafcorner kreeg. De strafcorner werd echter niet benut. 2 minuten voor rust kwam Beuningen opnieuw op voorsprong. Een backhandschot vanaf de achterlijn ging langs keepster Mooiweer in de korte hoek de goal in. 2-1. Tevens de ruststand.

De tweede helft won Beuningen de meeste 1 op 1 duels, waardoor ze overtal kon creëren, de cirkel bereikte en strafcorners forceerde. De strafcorners werden echter niet benut. De strafbal die Beuningen halverwege de 2e helft kreeg, werd wel gescoord. De bal werd rustig laag in de linkerhoek gepust. 3-1. Quick Stick bleef druk zetten en onderschepte aan het einde van de tweede helft steeds meer passes van Beuningen. Uit deze onderscheppingen kwamen de spitsen van Quick Stick nog enkele keren 1 op 1 met verdedigers van Beuningen. Echter stonden de verdedigers van Beuningen sterk te verdedigen, waardoor Quick Stick geen doelpunten of strafcorners meer kon forceren. Zo eindigde de wedstrijd met 3-1 op het scorebord.

Door het verlies is Quick Stick gezakt naar plaats 8 in het klassement van de 1e klasse. Volgende week neemt ze het thuis op tegen Ede dames 1, de nummer 6.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend