Beloften sc Heerenveen verslaan tweede divisionist GVVV

0

HEERENVEEN – Jong sc Heerenveen heeft dinsdagavond GVVV Veenendaal met 1-2 verslagen in een oefenwedstrijd. Voor rust schoten Jordy Bruijn en Willem Huizing de Friezen al naar een 0-2 voorsprong. In de tweede helft deed Laurens van der Voort nog wat terug voor de thuisploeg, maar verder kwam Jong sc Heerenveen niet in de problemen. Spits Mitchell Te Vrede maakte zijn rentree, nadat hij begin augustus geblesseerd aan zijn knie raakte.

Al na 50 seconden kwam Jong sc Heerenveen op voorsprong tegen de nummer drie uit de tweede divisie. Jordy Bruijn tikte de snelle openingstreffer binnen. ,,In de eerste helft hadden wij de controle”, vertelt trainer Johnny Jansen. ,,Vooral in de beginfase waren wij heel goed. Daarna werden we slordiger en gaven we ook wat kansen weg. In het laatste kwartier voor rust kregen we de grip weer terug.”

De beloftenploeg van sc Heerenveen had lange tijd pech dat de 0-2 niet viel. Zo belandde de bal na een voorzet van Schoop op de paal en vloog een vrije trap van Rewan Amin op de lat. Even later maakte Huizing alsnog 0-2. Hij reageerde attent bij een rebound.

In de tweede helft kopte GVVV-speler Van der Voort raak uit een corner: 1-2. Op dat moment in de 62e minuut na, raakte Jong sc Heerenveen niet meer in de problemen. En dat is knap, vindt Jansen. ,,GVVV behoort tot de top van de Tweede Divisie. Dat is een goed niveau. Bovendien waren het volwassen kerels. We hebben laten zien dat we daar ook goed tegen kunnen voetballen. Ik vind de overwinning zeker verdiend. Alleen moeten onze vastigheden beter worden om een nog mooiere uitslag neer te zetten.”

Komende maandag speelt Jong sc Heerenveen voor de competitie een thuiswedstrijd tegen Jong Excelsior. De wedstrijd begint om 18.30 uur op Sportpark Skoatterwâld.

Bron: sc Heerenveen

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend