VV Heerenveen verliest met 2-0 van MSC

0

HEERENVEEN  – Voor de VV Heerenveen is het bezoek in Meppel tegen MSC op een teleurstelling uitgelopen. Na een, van beide zijden matig gespeelde wedstrijd, bleek de thuisclub net iets efficiënter in het afronden van de schaarse mogelijkheden. Trainer Marcel Valk had zijn team op een paar plaatsen gewijzigd. Peter de Vries en Stefan Bollen stonden weer in de basis en Jeffrey Mast maakte zijn competitiedebuut in de basis. Jordy Veenstra, Bart Klapwijk en Jan Hielkema zaten derhalve op de reservebank.

Na een aftastend begin was de eerste grote mogelijkheid voor Heerenveen. Stefan Bollen schoot tegen de paal, buiten het bereik van doelman Bram Tijink op de paal. De rebound kon spits Kevin Regts niet verzilveren. Niet lang daarna behoedde Justin van der Dam Heerenveen voor een achterstand door een één tegen één situatie te winnen met een aanvaller van MSC. De wedstrijd leek af te stevenen naar een 0-0 ruststand, maar daar dacht twee minuten voor de pauzen Justin Benjamins anders over. Hij passeerde Johannes Agricola en schoot de bal, onder het lichaam van zijn voornaamgenoot door, in het doel voor de 1-0. Heerenveen met een katterig gevoel de kleedkamer insturend.

Na de pauze was er voor de toeschouwers niet veel te genieten. Niet dat er geen inzet was, maar bij beide teams mislukte teveel om als kijkspel te kunnen boeien. Heerenveen drong tegen het einde van de wedstrijd wel aan, het kon ook moeilijk anders, Trainer Valk wisselde Mast en Hof in voor de meer aanvallend ingestelde Mustafa Ibis en Robin de Boer. Het mocht echter niet baten. MSC kon redelijk eenvoudig op de been blijven en gokken op een counter. Dat die mogelijkheid in de blessuretijd zich voordeed was niet meer een gevolg van het aandringen van de Feansters. Na een fraaie actie van Benjamins kon invaller Milan van der Weide de bal achter Van der Dam schieten, 0-2. Kort daarna kon scheidsrechter Punt, een punt achter de wedstrijd zetten.

Heerenveen kon teleurgesteld de kleedkamer opzoeken Zich afvragend wanneer de kentering komt voor dit team, waar veel voetbal in zit. Aan dat laatste moet men zich vasthouden en hopen dat binnenkort iedereen weer hersteld is van de grote en kleine pijntjes.

Door Bram van Kruistum

Komende zondag wordt er een bezoek afgelegd bij RKHVV in Huissen, Gelderland. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend