Rugby Academy ontvangt bijdrage uit het Rabobank Coöperatiefonds

1

HEERENVEEN – De Rugby Academy NoordOost (RANO) heeft een bijdrage gekregen van 3500 euro vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Fryslân. Dit bedrag is o.a. voor trainingsmateriaal en kleding.

Deze jonge organisatie is opgestart bij de Feanster Rugby Club die momenteel veel materiaal faciliteert. Als organisatie wil de RANO zelf over trainingsmateriaal beschikken wat specifiek gericht is voor de jonge rugby talenten. Met de bijdrage van de Rabobank Zuidoost Friesland kan de RANO nu in eigen materialen voorzien en is niet afhankelijk van anderen.

Naast de basismiddelen zoals ballen en stootkussens is ook trainingskledij voor de talenten en trainers aangeschaft.

“Wij zijn erg blij met de steun die we krijgen van de Rabobank.”, aldus bestuurslid Cor Jonkman.
Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Fryslân is er voor lokale
maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten en initiatieven stimuleren.
Rugby Academy NoordOost is de enige rugby opleiding in district Noord Oost die in samenwerking met Rugby Nederland en de NOC*NSF een gecombineerde School en Topsport opleiding aanbiedt met Heerenveen als uitvalsbasis.

In het talentenprogramma van Rugby Academy NoordOost worden gemotiveerde jongens en meisjes vanaf 12 jaar van de rugby clubs uit de regio Groningen, Drenthe en Fryslân ontwikkeld tot nationale en internationale rugbyspelers. Voor Fryslân betreft het jeugd van de clubs uit Heerenveen, Drachten, Leeuwarden en Gorredijk. Wij streven ernaar dat deze jonge talenten uiteindelijk uitgroeien tot spelers van het Nederlands Rugby Team en misschien wel de Olympische Spelen gaan halen.

1 reactie

  1. De toenmalige wethouder sportzaken van Heerenveen, de heer M.Dijkhoff had dat ook nooit kunnen dromen dat uit die in 1987 opgerichte rugby club ” Feanster ” zoiets moois zou voortkomen.
    Voorlopig staat er een gezonde rugby club die met hulp van veel enthousiaste vrijwilligers jonge rugby talenten de kans bieden de top te halen.
    Wat een belangrijke steun geeft de RABO bank van Heerenveen. Geen weggegooid geld !

X
X

Deel dit met een vriend