WK ijsspeedway komende drie jaar in Thialf

WK ijsspeedway komende drie jaar in Thialf

0

HEERENVEEN – Het nieuwe Thialf-ijsstadion is geschikt voor het houden van het WK ijsspeedway in 2017. Dat is de conclusie van het internationaal motorsportverbond FIM, dat de baan onder meer keurde op het aspect van veiligheid.

Het WK ijsspeedway werd van oudsher in ijsstadion De Smelt in Assen verreden, maar met het verdwijnen van die baan dreigde er een streep door de Nederlandse ronde van het wereldkampioenschap gezet te moeten worden. In Thialf is nu definitief een alternatieve locatie gevonden. In het keuringsrapport van de FIM wordt gesproken van een ‘excellent venue’ voor het WK, een uitstekende locatie. Er zijn geen kritische punten gevonden.

Het WK ijsspeedway zal in ieder geval de komende drie jaar in Thialf zal worden gehouden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend