Sc Heerenveen onderuit in Nijmegen, NEC wint met 2-1

Sc Heerenveen onderuit in Nijmegen, NEC wint met 2-1

0

HEERENVEEN – Sc Heerenveen heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Nijmegen werd met 2-1 van NEC verloren. De Friezen speelden zeker niet slecht en hadden minimaal een punt verdiend, maar slaagden er niet in om een direct na rust opgelopen 2-1 achterstand te repareren. Pelle van Amersfoort scoorde in Nijmegen zijn eerste doelpunt van het seizoen.

sc Heerenveen begon uitstekend aan het uitduel tegen NEC. De ploeg van trainer Jurgen Streppel deelde in het eerste halve uur de lakens uit in Nijmegen. Met maar liefst 66% balbezit, was er maar één ploeg die voetbalde. NEC moest en kon zich vrijwel alleen beperken tot verdedigen.

Bij de gasten ging er veel dreiging uit van de actieve Zeneli. De snelle Zweed was zijn directe tegenstander Heinloth meerdere malen te snel af en was met een poging van grote afstand bijna trefzeker. De bal kwam echter bovenop de deklat terecht. NEC beet van zich af via Ofusu, maar gelukkig was Mulder tijdig in de bedreigde hoek.NEC kwam in de 32ste minuut volkomen onverwacht en tegen de verhouding in op voorsprong. De mee opgekomen centrale verdediger Dumić won een kopduel van Van Amersfoort en klopte Mulder met een kopbal in de verre hoek. sc Heerenveen toonde zich niet aangeslagen en kwam slechts vier minuten later alweer op gelijke hoogte.

Slagveer stuurde Marzo diep en zijn voorzet werd bij de tweede paal binnen gekopt door Van Amersfoort, 1-1. In de slotfase van de eerste helft redde Mulder knap op pogingen van Owusu-Abeyie en Dumić en schoot Reza op aangeven van Zeneli over. Gescoord werd er in het eerste bedrijf echter niet meer.De start van de tweede helft was voor NEC. Mayi was de complete Friese defensie te snel af, maar gelukkig hield Mulder het hoofd koel. De doelman, die voor rust al enkele malen knap redde, hield de spits van de thuisclub van scoren af. NEC beet meer van zich af dan voor rust en kwam in de 58ste minuut weer op voorsprong. Ofusu kapte Bijker uit en klopte Mulder in de korte hoek, 2-1.

De achterstand was voor Streppel het sein om Sam Larsson binnen de lijnen te brengen. De Zweed die niet fit genoeg was om 90 minuten te kunnen spelen, kwam voor Slagveer. Larsson was meteen gevaarlijk, maar zijn schot was niet hard genoeg om doelman Delle te kunnen kloppen. Met nog een kleine 20 minuten te gaan voerde Streppel een tweede wissel door. Veerman kwam voor Namli. De Volendammer ging in de punt van de aanval spelen en Reza zakte een linie.Ook de derde wisselmogelijkheid werd benut door Streppel. Thern kwam in de 77ste minuut doelpuntenmaker Van Amersfoort aflossen. De aanvallende wissels ten spijt, de verdiende gelijkmaker kwam er niet. sc Heerenveen bleef de betere ploeg, maar bleef in De Goffert op één doelpunt steken.

Bron: Sc Heerenveen
Foto: FPH/Mustafa Gumussu

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend