Sc Heerenveen speelt gelijk tegen FC Utrecht

Sc Heerenveen speelt gelijk tegen FC Utrecht

0

HEERENVEEN – Trainer Jurgen Streppel heeft zijn eerste thuiswedstrijd als sc Heerenveen-trainer afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht. Ondanks dat de trainer geen winst kon vieren, zal de vechtlust van zijn ploeg hem goed gedaan hebben. Slagveer opende vroeg de score, maar die stand werd door FC Utrecht nog voor rust omgebogen (1-2). Lang leek sc Heerenveen niet door het compacte spel van de Utrechters te komen, maar gesteund door de fans knokten de Friezen zich naar het punt (goal van Reza). In een hete slotfase was de thuisploeg zelfs nog dicht bij een overwinning.

Waar sc Heerenveen vorige week met enige mazzel een punt binnenhaalde, kreeg de ploeg dit keer misschien wel te weinig.

Het begon zo goed voor sc Heerenveen. Al na twaalf minuten konden de fans juichen om de eerste treffer van het seizoen in het Abe Lenstra stadion. Die kwam van de voet van Luciano Slagveer. Hij kopte de bal in eerste instantie door, maar zag het leer met wat geluk opnieuw voor zijn voeten belanden. De rappe vleugelaanvaller kon vervolgens makkelijk de 1-0 binnenschuiven.

Utrecht kon aanvallend weinig voor elkaar krijgen. Zelf was de thuisploeg via een schot van Zeneli (naast) en een uitbraak nog dicht bij de 2-0. Vooral de mooie counter in de 30e minuut was kansrijk. De bal kwam via het hoofd van Reza pardoes in de loop van Slagveer terecht, die opstoomde. Zeneli kwam aan de linkerkant vrij, en kreeg de bal op maat. Toen Zeneli de bal vervolgens teruglegde op Slagveer, schoot de doelpuntenmaker echter te slap in.

Ondanks dat er niet veel aan de hand leek voor sc Heerenveen, keek de ploeg nog voor rust tegen een 1-2 achterstand aan. Daarmee toonde Utrecht zich erg effectief. Eerst kreeg de ploeg in de 31e minuut een strafschop, dankzij een knappe solo actie van Ayoub. De verdediger slalomde door de Heerenveen-defensie, en werd uiteindelijk gestuit door het been van St. Juste. Haller schoot vanaf elf meter door het midden raak: 1-1.

Even later kregen de Friezen ook nog de 1-2 te verwerken. Ramselaar kreeg de bal net buiten het strafschopgebied, en besloot maar eens uit te halen. Zijn afstandsknal had succes en vloog achter Mulder: 1-2. Zeneli bracht enkele minuten later beide teams bijna weer op gelijke hoogte, maar zijn van richting veranderde schot kon nog net door doelman Ruiter onder de lat vandaan geplukt worden.
Daarmee brak voor sc Heerenveen een mooie slotfase aan, waarin de ploeg vol aandrong. In die fase had er een overwinning gefabriceerd kunnen worden. Zo moest Ruiter nog flink aan de bak om een schot van Zeneli uit het doel te houden en invaller Veerman kopte een bal maar rakelings naast.

In de slotfase viel ook Simon Thern in. De Zweed miste door een knieblessure de gehele tweede seizoenhelft van het afgelopen seizoen. Hij kreeg een warm welkom van de fans. Het gedroomde scenario, waarin juist hij sc Heerenveen nog naar een zege zou schieten, kwam echter niet uit.

Bron: Sc Heerenveen

Foto: FPH

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend