Sc Heerenveen verliest oefenwedstrijd van VV Staphorst

Sc Heerenveen verliest oefenwedstrijd van VV Staphorst

0

HEERENVEEN – Onder 19 heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen zaterdag hoofdklasser VV Staphorst met 3-1 verloren. Staphorst, dat vorig seizoen de landelijke KNVB-beker won, besliste de wedstrijd na de rust.

Heerenveen kende een goed eerste kwartier. Vooral in aanvallend opzicht konden de mannen van trainer Paul Raveneau elkaar goed vinden. De onderlinge afstanden werden groot gemaakt en O19 liet de bal goed rondgaan waardoor de middenvelders tussen de linies aan de bal konden komen.

Dit resulteerde uiteindelijk in een verdiende 0-1 voorsprong. Spits Jizz Hornkamp vond het net na een directe vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. “We begonnen goed, maar na de openingsfase zijn we teveel gaan lopen met de bal en vergaten we het om de bal rond te laten gaan”, vertelt Raveneau. “Hierdoor kwamen we veel vaker in duel tegen het fysiek sterkere Staphorst.”

Het wedstrijdbeeld kantelde en dat resulteerde nog voor de rust in de 1-1. VV Staphorst maakte goed gebruik van de mogelijkheden en kwam na de rust snel op een 3-1 voorsprong. Raveneau:“Het laatste kwartier herpakte het team zich goed en kregen we weer wat grip. Helaas beloonden we onszelf niet met een doelpunt. Maar ondanks deze nederlaag zie ik genoeg aanknopingspunten.”

Zaterdag oefent O19 wederom. Dan is hoofdklasser SWZ Boso Sneekde tegenstander op SKW in Heerenveen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend