Acht Fryske Parasporthelden naar Paralympische Spelen in Rio

Acht Fryske Parasporthelden naar Paralympische Spelen in Rio

0

RIO DE JANEIRO – Tijdens de Paralympische Spelen van 7 september t/m 18 september 2016 in Rio de Janeiro (Brazilië) komen maarliefst acht Friese parasporters in actie.

De Fryske Parasporthelden die naar Rio gaan zijn: Stefan Boersma, Teddy Witjes (CP-voetbal), Liesette Bruinsma, Olivier van de Voort (zwemmen), Alyda Norbruis, Tristan Bangma (wielrennen), Sandra Nap (zeilen) en Rixt van der Horst (paardrijden).

Disciplines
Sommige sporters komen op meerdere disciplines in actie. Hierbij een overzicht:

  • Liesette Bruinsma uit Wommels: 100m rugslag, (S11), 400m vrije slag (S11), 50m vrije slag (S11), 100m schoolslag (SB11), 100m vrije slag (S11) en 200m wisselslag (SM11);
  • Olivier van de Voort uit Elsloo: 100m rugslag (S10), 200m wisselslag, 100m vrije slag en 400m vrije slag;
  • Alyda Norbruis uit Ureterp: individuele achtervolging op baan (C1-3), 500m baan (C1-3), tijdrit op de weg (C1-3) en wegwedstrijd (C1-3);
  • Tristan Bangma uit Donkerbroek: 1000m op de baan tandem (B), tijdrit op de weg en de tandem wegwedstrijd (B);
  • Sandra Nap uit Leeuwarden: zeilen in de skud klasse;
  • Rixt van der Horst uit Grou: Team proef, indiviudele proef en kür op muziek;
  • Stefan Boersma (Joure, sc Joure) en Teddy Witjes (vv Read Swart,De Knipe): CP-voetbal toernooi. CP-international Kasper Stroes (Drachten, vv Drachten) is niet geselecteerd.

Daarnaast gaat ook Jelmer van Brunschot (16 jaar) uit De Knipe mee naar Rio. De jonge rolstoelbasketballer is niet opgenomen in de selectie, maar gaat als stagiair mee naar Rio in het kader van Talents 4 Tokyo.

 Programma
De meeste wedstrijdschema’s voor de Paralympische Spelen zijn inmiddels bekend. Wielrenster Alyda Norbruis is de eerste Parasportheld die op de Paralympics in actie komt: 8 september rijdt zij de achtervolging op de baan. Ook de CP-voetballers starten op 8 september met hun toernooi. In de bijlage is het totaaloverzicht te vinden van alle Fryske Parasporthelden.

 

Fryske Parasporthelden

De geplaatste Paralympiërs maken onderdeel uit van het team van zestien talentvolle sporters die in Friesland in het Fryske parasportheldenteam zitten. Het parasportheldenteam bundelt haar krachten en wil zich op deze manier presenteren en manifesteren om de gehandicaptensport in Friesland onder de aandacht te brengen. Daarnaast willen ze een voorbeeld zijn voor mensen met een beperking en hen stimuleren om te gaan sporten en daarom draagt dit Sport Fryslân dit initiatief een warm hart toe.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend