Binnenkort voor het eerst Fierljeppen in Heerenveen

Binnenkort voor het eerst Fierljeppen in Heerenveen

0

HEERENVEEN – De bouwwerkzaamheden van de buitensport faciliteiten bij Sportstad Heerenveen vorderen al flink.

De schansen voor het Fierljeppen zijn inmiddels gereed en het terrein er omheen is ingezaaid. Ook de werkzaamheden aan de overdekte skeelerbaan schieten al aardig op. Het asfalt ligt er inmiddels in en de staalconstructie van de hal staat. Ook zijn er inmiddels een aantal skate faciliteiten gerealiseerd.

Vanaf medio zomer 2016 kan er al gebruik gemaakt worden van de nieuwe faciliteiten. Skeeleren, freerunning, skaten, beachsporten en fierljeppen behoren dan tot het aanbod van Sportstad.

Indoor skeeleren
In Heerenveen wordt de eerste overdekte skeelerbaan van Nederland geplaatst. Toegankelijk voor iedereen! Deze 200 meter baan is ook zeer geschikt voor nationale en internationale skeelertoernooien. Wist u bijvoorbeeld dat skeeleren een grote wereldsport is? Veel bekende schaatsers zijn naast hun schaatscarrière ook zeer succesvol in de skeelersport. Een goed voorbeeld hiervan is Michel Mulder. De overdekte skeelerbaan biedt vele mogelijkheden en kansen voor talentontwikkeling en topsport in Heerenveen. Het maakt niet uit wat voor weer het buiten is, hier kan altijd geskeelerd worden!

Fierljeppen
Het Fryske sportaanbod in Heerenveen wordt vanaf de zomer aangevuld met fierljeppen. Deze traditionele sport kan beoefend worden op deze nieuwe sportaccommodatie in Heerenveen. Er kan gebruik gemaakt worden van een meisjesschans, een jongensschans en een C-schans.

Beachsport
De huidige beachvelden van Sportstad worden uitgebreid. Er komt een extra veld en er worden nieuwe materialen aangeschaft, waardoor dit veld zeer geschikt is voor veel verschillende beachsporten. Wist je bijvoorbeeld dat hier naast beachvolleybal ook beachsoccer, -voetbal, -korfbal, -tennis, -rugby, -hockey en nog veel meer beachsporten beoefend kunnen worden?

Urban sports
Volop kansen voor de sportieve jeugd! In het urbansportpark kunnen uitdagende buitensporten beoefend worden zoals skaten, freerunning en outdoor fitness.

Foto’s: Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend