Dubbelslag Kramer tijdens World Cup finale

Dubbelslag Kramer tijdens World Cup finale

0

Heerenveen – Een waardige seizoensafsluiter op de vijf kilometer vandaag in Heerenveen tijdens de World Cup finale. Alle races waren de moeite waard en het bleef spannend tot de laatste seconde. De winst ging na een episch gevecht uiteindelijk naar Sven Kramer.

Arjan Stroetinga reed in een zeer strakke race naar een persoonlijk record van 6.19,18. Erik Jan Kooiman reed tegen Douwe de Vries. Beide heren maakten het lang spannend, maar kwamen niet aan de tijd van Stroetinga. Kooiman (6.20,03) eindigde uiteindelijk als zevende, De Vries (6.23,24) viel wat tegen en werd achtste. Ted Jan Bloemen (6.16,70) was op dreef en dook in de rit erna ruim onder de tijd van Stroetinga. Sverre Lunde Pedersen (6.16,36) maakte het in de volgende rit spannend door nipt sneller te zijn dan Bloemen. In de laatste rit mochten Sven Kramer en Jorrit Bergsma in een rechtstreeks duel strijden om de winst. Kramer bleek de beste in 6.11,44, met aan het einde van de rit nog een rondje 28,3. Bergsma moest met 6.12,74 genoegen nemen met zilver. Pedersen won het brons. De uitslag van vandaag was ook meteen de eindstand in het wereldbekerklassement.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend