VV Heerenveen verliest vooral van zichzelf

VV Heerenveen verliest vooral van zichzelf

0

HEERENVEEN Door Bram van Kruistum – In een dramatisch slechte wedstrijd, vooral de tweede helft, heeft Heerenveen zichzelf een onplezierige middag bezorgd tegen Joure SC. Natuurlijk de omstandigheden op het kunstgrasveld waren verre van ideaal. Vooral de harde tot stormachtige wind dwars over het veld was een forse spelbreker, maar dat gold voor beide teams. Joure ging het beste om met de omstandigheden.

Bij Heerenveen stonden Jordy Veenstra en Remco Hof weer in de basis. Joure nam, na het beginsignaal van scheidsrechter Aalders, het initiatief door de lange bal te hanteren en deze achter de defensie van Heerenveen te laten ploffen. Dat leverde al snel een corner op na een actie van de rappe Jorno Broeders. In de vijfde minuut werd er zelfs een doelpunt van de Jousters afgekeurd. Joure had het eerste half uur de beste mogelijkheden. Toen was ook al te constateren dat het team van trainer Marcel Valk het vandaag “niet had”. Het anders zo vlotte combinatievoetbal kwam er niet uit en men ging teveel mee met de speelstijl van de gasten. De wedstrijd werd onderbroken naar aanleiding van een blessure van een van de grensrechters. Gelukkig was er een KNVB official aanwezig die zijn taak kon overnemen, zodat de wedstrijd na ongeveer een kwartier kon worden voortgezet.  In de 35ste minuut kon de defensie van Heerenveen de bal niet goed wegwerken en vanuit een kluts kwam de bal voor de voeten van Rob Schokker die de bal in de hoek prikte voor de 0-1. Kort daarna kwam Stefan Bollen de plaats innemen van Jordi Kouwenhoven. Kort voor de rust had Bollen zijn grootste kans van de hele wedstrijd door een fraai genomen vrije trap van Peter de Vries van korte afstand tegen de paal te koppen. Het was de grootste mogelijkheid van Heerenveen in de eerste helft.

Na de rust probeerden de Feansters het initiatief naar zich toe te trekken en in de 50ste minuut kwamen zij naast Joure. In het strafschopgebied werd Jacco Kuiper door twee verdedigers in de mangel genomen en kregen zij een strafschop. Zoals gebruikelijk nam Peter de Vries deze en liet hij André Zeldenthuis kansloos. Doordat Erwin Ydel, voor het mede –veroorzaken, zijn tweede gele kaart had gekregen moesten de Jousters met tien man verder. Wie gedacht had dat Heerenveen nu de wedstrijd naar zich toe zouden trekken kwam bedrogen uit. Met een tomeloze inzet, blessure behandelingen en de bal ver over de zijlijn trappen verhinderden zij de intenties van Heerenveen. Ook kreeg Joure met hun snelle counters nog enkele mogelijkheden om de score te verhogen. Verder stond doelman Zeldenthuis een prima wedstrijd te keepen en neutraliseerde hij de mogelijkheden van de thuisclub. In de 82ste minuut reageerde hij subliem op een inzet van Kevin Regts. In de lijn van de wedstrijd sloeg Joure in de 86ste minuut toe. Een vrije trap van grote afstand plofte op het hoofd van de naar voren gelopen aanvoerder Sjoerd Jellema die de bal achter de verblufte Justin van der Dam kopte voor de 1-2. Het bezegelde het lot van Heerenveen dat vandaag, vooral aanvallend, een off-day had. De na de rust ingevallen Niels Talsma en Ivar Span konden daar geen verandering in brengen. Heerenveen staat nog bovenaan, maar SVBO en FVC liggen op de loer.

Woensdagavond om 20.00 uur speelt Heerenveen op Skoatterwâld een wedstrijd voor de KNVB beker tegen WKE. De inzet is een plaats in de kwart finale.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend