UNIS Flyers helemaal klaar voor play offs

UNIS Flyers helemaal klaar voor play offs

0

GELEEN De verhoudingen in ijshockeyland van dit seizoen werden zondagavond weer helder in Geleen. UNIS Flyers, de nummer twee in Poule A, won afgetekend van de koploper uit Poule B. Geleen werd met 1-7 aan de kant gezet.

Omdat UNIS Flyers zich vrijdag al definitief verzekerde van de tweede plek in de eigen poule, was het zondag afwachten wat nummer een Herentals nog zou doen. De Belgen speelden hun laatste reguliere competitieduel tegen Antwerpen en stelden met een zege de eerste plaats veilig. Dat betekende dat UNIS Flyers zeker als tweede eindigt, ondanks dat het zelf komend weekeinde nog een dubbel speelt tegen Nijmegen (zaterdag in Thialf) en uit bij Tunhout, mits daar de in financiële nood verkerende ijsbaan nog geopend is. De consequentie is dat de Heerenveners zo goed als zeker aan Luik gekoppeld worden in de kwartfinale van de play-offs. Het Belgische team wordt derde in de andere poule en daardoor aan UNIS Flyers gekoppeld in de best of two.

Coach Mike Nason vindt de Belgen als opponent prima. ,,We hebben eerder dit seizoen van ze gewonnen en dat team ligt ons goed. Het enige nadeel is de afstand, maar gelukkig hoeven we die maar een keer af te leggen.’’ UNIS Flyers start eerst uit en heeft daarna thuisvoordeel.

Met de dikke zege in en tegen Geleen onderstreepte UNIS Flyers dat het met Herentals domineert dit seizoen en dat de finale om het kampioenschap van de BeNe-League eigenlijk tussen deze twee teams zal moeten gaan. Maar daarvoor komt een van beiden eerst Geleen nog tegen. Mits de Geleeners met Amstel Tijgers of HYS Den Haag (een van deze twee wordt vierde in Poule A en aan de Limburgers gematched) afrekent.

Flyers zal met Geleen niet veel moeite gaan krijgen, getuige de wedstrijd van zondagavond. Na een moeizame eerste periode, waarin Brent Janssen in powerplay UNIS Flyers op voorsprong bracht, werd Geleen in de tweede periode overklast.

Ronald Wurm, Brent Janssen (shorthanded), Brent Janssen (powerplay) Mark Hoekstra en Kevin Nijland (powerplay) zetten een voor Geleen ontluisterende 6-0 tussenstand op het scorebord.

Pippo Limnell Finocchiaro en zette UNIS Flyers op 7-0 ver in het laatste part. Yan Turcotte en Aldo van Aalderen kregen het in de slotfase nog aan de stok met Bob de Pont, waarna Turcotte nog een gamemisconduct kreeg. Geleen redde vervolgens in powerplay nog de eer.

,,We hebben laten zien wel klaar te zijn voor de play offs. Die mogen wat mij betreft wel beginnen, vond Nason. Maar eerst wacht nog de afsluitende competitierondes.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend