UNIS Flyers verslaat bij herstart Den Haag

UNIS Flyers verslaat bij herstart Den Haag

0

HEERENVEEN –  Met een goede 4-1 zege op HYS Den Haag verzekerde UNIS Flyers zich vrijdagavond van de tweede plaats in Poule A van de BeNe-League.

De eerste plaats is nog haalbaar, maar de huidige nummer 1 Herentals kan nu niet eerder dan in de finale van de play offs getroffen worden. ,,Dat was ons primaire doel en daarom was deze zege tegen Den Haag zo belangrijk voor ons’’, zei UNIS Flyers-coach Mike Nason.

Na vorige week een vrij speelweekeinde gehad te hebben, vanwege het meedoen van het nationale team aan het pre-Olympisch kwalificatietoernooi in Italië, moest UNIS Flyers meteen tegen een tegenstander van formaat.

Met Den Haag kwam immers de nummer drie van Poule A op bezoek. De ploeg van voormalig Flyers-trainer Chris Eimers werd eerder dit seizoen in De Uithof pas in overtime (4-5) verslagen.

Dit keer bleken de Heerenveners een maatje te groot. Al na ruim 3 minuten spelen stond het 2-0 voor de Thialf-bewoners. Tony Demelinne promoveerde na dik een halve minuut een splijtende crosspass van Ronald Wurm op knappe wijze tot de openingstreffer.

Daarna was Marco Postma succesvol. De lange aanvaller schaatste achter de Haagse goal en wilde de puck voorgeven. Verdediger Thomas Roosendaal kreeg het rubber tegen zijn stick en passeerde pardoes zijn eigen goalie Clint Soer: 2-0.

,,Een prima start, maar daarna zakte we toch behoorlijk weg. We waren geen compact en hecht spelend team meer. Het spel werd onrustig’’, vond Nason.

Zijn ploeg bleef wel veel schoten produceren. De Haagse doelman had wekenlang niet op het ijs gestaan en ontbeerde zichtbaar wedstrijdritme. ,,We profiteerden te weinig van de rebounds, al kun je ook zeggen dat Den Haag sterk was in hun eigen zone en veel pucks ruimden’’, gaf Nason de opponenten een compliment.

Toch kwam UNIS Flyers vlot in de tweede periode op 3-0. Het was weer Marco Postma die het doelpunt op zijn naam kreeg. En nu echt verdiend. De beste speler aan Heerenveense zijde scoorde via een fraai slapshot.

Nadat routinier Andri Salomonson Den Haag in powerplay op 3-1 had gezet ontspon zich nog een spannend gevecht. Goalie Sjoerd Idzenga keepte zoals zo vaak dit seizoen een zeer solide partij en hield zijn ploeg met enkele prima reddingen op een marge van twee doelpunten verschil.

Nadat Ronald Wurm via een empty netgoal 4-1 gemaakt had was de zege definitief. ,,Een prima herstart’’, vond Mike Nason. Zijn ploeg is klaar om zondag in Geleen de koploper van Poule B te bestrijden. ,,Eerste worden kan nog steeds, dus we gaan vol voor de winst. Maar de tweede plaats is zeker. Daardoor treffen we Herentals eventueel niet eerder dan de finale en dat is het gunstigste scenario.’’

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend