SKS schipper Jaap Zwaga door bestuur van het Langwarder skûtsje aan de kant gezet

0

LANGWEER – Na de tegenvallende resultaten van afgelopen seizoenen, waar het skûtsje van Langweer onder in het klassement eindigde, heeft het bestuur besloten om afscheid te nemen van Jaap Zwaga als schipper.

Zwaga was sinds 2017 wederom schipper van het skûtsje Langweer, na eerder van 2012 tot 2014 ook al als schipper te hebben gefungeerd op het skûtsje. Toen stapte hij zelf op na een meningsverschil met het bestuur.

Uiteraard vindt Zwaga het jammer dat het bestuur nu het vertrouwen in hem heeft opgezegd, zeker omdat de discussie nog steeds gaande is over de zeilformule die de SKS in 2016 heeft ingevoerd.
Deze zeilformule viel nadelig uit voor het skûtsje van Langweer, omdat ze een aantal vierkante meters zeil moesten inleveren, wat ten koste ging van de zeilprestaties.

Komend seizoen zal moeten blijken of de nieuwe metingen die dit jaar zijn gedaan verbeteringen zullen brengen voor een skûtsje zoals Langweer.

Voor Zwaga is het natuurlijk frustrerend dat hij nu wordt afgerekend op de oude situatie en niet meer een eerlijk kans krijgt om zich het volgend seizoen te bewijzen. Het bestuur zal de komende tijd op zoek gaan naar een opvolger, er wordt al druk gespeculeerd welke potentiële schippers hiervoor eventueel in aanmerking zouden kunnen komen.

Namen als Ulbe Zwaga en Harmen Brouwer gaan de ronde, maar de tijd zal het leren wie er definitief aan het helmhout zal komen te staan bij het skûtsje van Langweer.

Foto: Martin de Jong

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend