Grou wint opnieuw bij Lemmer en neemt koppositie in SKS-klassement over

0

LEMMER – Grou heeft ook de tweede dag van het skûtsjesilen bij Lemmer gewonnen. Met de overwinning in de op-en-neer-route doet het skûtsje van schipper Douwe Visser geweldige zaken in het klassement, want ze nemen de koppositie over van Lemmer. “We hebben hier bij Lemmer twee keer grandioos gezeild. Het liep, we konden het gemakkelijk aan. Genieten.”

Akkrum is tweede geworden, De Súdwesthoeke derde. De twee grootste concurrenten van Grou in het klassement, Heerenveen en Lemmer, werden respectievelijk vijfde en achtste. Zij stonden op 1 en 2 in het klassement, maar moeten nu vrijdag in de laatste wedstrijd in de achtervolging.

Grou heeft in het klassement nu 29,7 punten, Heerenveen 32,8 en Lemmer 35,7. Het kan vrijdag met de laatste wedstrijd op de Snitser Mar opnieuw ontzettend spannend worden. Douwe Visser weet nog precies hoe dat vorig jaar was: toen moest hij zelf in de achtervolging op Heerenveen. “Het is nu precies andersom als vorig jaar. Jullie weten nog hoe dat is gegaan. Er is nog niets definitief.”

De start in de Lemster baai was vooral goed van de Súdwesthoeke en Grou. Net verrassend: de Súdwesthoeke won vorig jaar beide wedstrijden bij Lemmer en Grou was woensdag ook al de sterkste. Drachten had een valse start en begon daarom achteraan. Heerenveen en Lemmer begonnen beide slecht aan de wedstrijd.

Langzaam maar zeker klom Heerenveen weer een paar plaatsen. Grou was toen echter al op grote afstand. Zij hadden veel ruimte om de baan optimaal te benutten en de tonnen strak te ronden. Daarachter kon ook Akkrum vrij zeilen: een grote achterstand op Grou, maar een grote voorsprong op de rest van het veld.

Achter Grou en Akkrum was het een grote strijd. Schipper Sytze Brouwer van Heerenveen leek de schade in het klassement te beperken die ze eerder deze wedstrijd nog dreigden op te lopen. Eerst passeerden ze Huizum, toen d’Halve Maen en daarna ook nog Earnewâld. Uiteindelijk viel Heerenveen toch weer iets terug. Ze kwamen als vijfde over de finish.

Zo’n grote inhaalslag kon Albert Visser van Lemmer niet maken: zij eindigden als achtste.

Uitslag Lemmer II

1 Grou
2 Akkrum
3 Súdwesthoeke
4 Leeuwarden
5 Heerenveen
6 Earnewâld
7 d’Halve Maen
8 Lemmer
9 Huizum
10 Drachten
11 Joure
12 Sneek
13 Woudsend
14 Langweer

Foto’s: Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend