Feestelijke Intocht van SKS-Skûtsjes in Lemmer

0

LEMMER – Dinsdagavond was de traditionele doorvaart van de SKS-skûtsjes door het centrum van Lemmer.

Deze intocht in Lemmer is een gekoesterde traditie door publiek en schippers. Het fungeert als welkom en eerbetoon aan de SKS-bemanningen. Ook anno 2019 is deze avond één van de hoogtepunten van de Lemster Wike, welke dinsdagavond van start ging.

De skûtsjes kwamen in groepjes van vier door het centrum varen, zonder de volgschepen. Alle SKS-skûtsjes deden mee. Na de feestelijke doorvaart verzamelden zij zich bij de Prinsessekade, vlak voor de Lemstersluis. Hier kom men genieten van muziek en gezelligheid onder het genot van een drankje en een hapje van de plaatselijke horeca.

Foto’s: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend