Skûtsje Heerenveen tweede op de Fluessen bij Elahuizen

0

ELAHUIZEN – Het skûtsje van Lemmer staat bovenaan in het klassement van de SKS na de wedstrijd op de Fluessen.

De Lemsters kwamen daar als eerste over de finish. Grou werd vierde, en daardoor is het verschil nu 1,2 punt in het voordeel van Lemmer.

Het is de derde keer dit jaar dat schipper Albert Visser eerste wordt. “Ik had in mijn loopbaan nog m”Dit is fantastisch. Ik denk dat het biertje zo wel smaakt. Maar ik neem er niet teveel, want we moeten morgen weer op scherp staan. Sneek is nog ver.”

De organisatie had gekozen voor een baan met en gate. De skûtsjes konden steeds kiezen om welke van de twee ondertonnen ze heen wilden zeilen. De IFKS kiest vaker voor deze baan, maar bij de SKS is het een zeldzaamheid.

Visser was tevreden met de baan. “Er zit strijd in. De schepen in het midden kunnen ook nog eens een aanval doen. Maar als ik vooraal lig, vaar ik liever een zandloper!”

Het skûtsje van Heerenveen kwam als tweede over de finish. Huzum werd derde. Grou lag lang op die positie, maar Huzum kon er onderdoor zeilen, omdat Grou overstag ging. aar drie keer gewonnen, en dan nu drie in éém jaar, het moet niet gekker worden!”

Earnewâld stond in de top 5 van het klassement, maar eindigde stijf achteraan.
Voor het eerst dit jaar is er in de hele wedstrijd geen enkele protestsituatie geweest.
Finishvolgorde op de Fluessen

1 Lemmer
2 Heerenveen
3 Huzum
4 Grou
5 Leeuwarden
6 Akkrum
7 Halve Maan
8 Drachten
9 Sneek
10 Woudsend
11 Súdwesthoeke
12 Joure
13 Langweer
14 Earnewâld

Foto’s: Martin de Jong

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend