Grou wint skûtsjesilen bij Langweer

0

LANGWEER – Het skûtsje van Grou heeft het skûsjesilen bij Langweer gewonnen. Het was de eerste winst van het jaar voor de klassementsleider.

“We zaten er drie keer dichtbij, dus dan is het mooi dat het nu lukt”, zei de winnende schipper Douwe Visser.

Het skûtsje van Lemmer is tweede geworden, Akkrum derde. Heerenveen moest het doen met een zevende plaats.

De schippers waren gretig. De eerste start was massaal vals. De tweede keer kwamen Akkrum en Sneek goed weg. Grou was als eerste bij de bovenste ton. Daarachter was het druk.

Het skûtsje van Joure eiste ruimte van Leeuwarden, maar dat skûtsje draaide te laat. Daardoor kwam ook d’Halve Maen in de problemen.

Leeuwarden en Joure zeilden daarna allebei met de protestvlag. Bij de volgende ton kwam Joure opnieuw in dezelfde problemen, toen d’Halve Maen over bakboord kwam aanzeilen. Nu draaide Joure te laat.

Grou kon de hele wedstrijd vrij zeilen. Daarachter streden Lemmer en Akkrum om de tweede plaats. Lemmer, die in het algemene klassement op de tweede plaats, trok aan het kortste eind. Akkrum viel aan, maar kwam er niet voorbij.

Daar weer achter streden Heerenveen en Sneek om de vierde en vijfde plaats. Iedere slag was een aanval van Heerenveen, en iedere slag kon Sneek dat opvangen. Kort voor de finish kwamen Huizum en Earnewâld er zelfs nog voorbij. Heerenveen finishte tegelijk met Woudsend.

1 Grou
2 Lemmer
3 Akkrum
4 Sneek
5 Huizum
6 Earnewâld
7 Heerenveen
8 Woudsend
9 d’Halve Maen
10 Leeuwarden
11 Joure
12 Súdwesthoeke
13 Langweer
14 Drachten

Foto’s: Martin de Jong

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend