Lemmer wint eerste SKS wedstrijd bij Grou

0

GROU – Het skûtsje van Lemmer is op de eerste dag van het SKS skûtsjesilen bij Grou als eerste over de finish gekomen. Grou kwam als tweede over de finish. Heerenveen moest het doen met een negende plek.

De skûtsjes in de strijd om het SKS-kampioenschap gingen zaterdagmiddag net na tweeën van start.

Het skûtsje van Lemmer, met schipper Albert Visser, lag aan het begin van de race al op kop en werd daarbij op de hielen gezeten door het skûtsje van Grou. In de eindfase maakten de Grousters het nog spannend, maar toch konden ze Lemmer niet inhalen.

“Het was een prachtwedstrijd. Voor ons, maar ook voor het publiek”, vertelt Visser enthousiast. “Wij waren goed op weg. Douwe (schipper Douwe Visser van het Grouster skûtsje red.) heeft het wel geprobeerd, maar we hebben het goed verdedigd en het lukte hen net niet. De eerste is binnen!”

Al snel na de start kreeg het skûtsje van Akkrum materiaalpech. Hun gaffel bleef haken in het zeil van het skûtsje van Earnewâld, waarna Akkrum met protestvlag het spel verliet. Het skûtsje van Akkrum liet tijdens de wedstrijd nog weten er maandag weer bij te zijn op De Veenhoop.

Een eind verder in de race viel schotenman Feike Hoekstra van Grou overboord in de zogenaamde ‘Gleuf van Grou’. Hij hing na een gijp aan de giek en kon zichzelf niet vasthouden.

De temperatuur in de protestkamer zal waarschijnlijk nog hoger oplopen. De skûtsjes van Akkrum, Earnewâld, Drachten, Súdwesthoeke en Langweer hebben namelijk protest aangetekend.

Foto: Albert Thibaudier

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend