PvdA Heerenveen: stoppen met onnodige verhoging van vorderingen door incassobureaus

0

HEERENVEEN – De Heerenveense PvdA fractie is tegen de onnodige verhogingen die incasso bureaus innen bij te late betalingen.

Fractievoorzitter Wanda Ottens: “het loopt de spuigaten uit, sommige incassobureaus verdubbelen de te betalen bedragen al binnen een paar weken, daardoor komen mensen sneller onnodig in de financiële problemen”.

Tijdens de raadsvergadering van 24 februari 2020, waarin de Kadernota Sociaal Domein wordt vastgesteld, zal de PvdA fractie een motie indienen waarin het college wordt verzocht om er voor te zorgen dat alle financiële vorderingen, gelieerd aan de gemeente Heerenveen, enkel zuivere bedragen zullen betreffen zonder onnodige verhogingen waaraan commerciële bedrijven verdienen.

De motie is volgens de Sociaal Democraten nodig omdat mensen snel een verhoging van hun vordering krijgen. Vervolgens wordt er doorgegaan met het verdubbelen van de rekening totdat er zelfs een tienvoud van het oorspronkelijke bedrag is ontstaan. Hierdoor kan er in een korte tijd een onnodige hoge schuld ontstaan met alle gevolgen van dien, bijvoorbeeld een BKR schulden registratie. Het berekenen van hoge rentes en incassokosten is een verdienmodel waar miljoenen aan wordt verdiend, terwijl de schuldenproblematiek in Heerenveen hiermee wordt aangewakkerd. PvdA Heerenveen verzet zich tegen deze praktijken en wil voorkomen dat dat de gemeente zelf gebruik maakt van deze bureaus. Dit past niet in een sociale gemeente waarin het belang van de inwoners voorop staat.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend