VVD Heerenveen stelt vragen over overlast jeugd

1

HEERENVEEN – Tijdens de raadsvergadering van maandag 27 januari stelde de fractie van de VVD, net als de fractie van HeerenveenLokaal, vragen over jeugdoverlast in Heerenveen.

Dit naar aanleiding van een bericht in de Leeuwarder Courant in het voorgaande weekend.

Jeugdoverlast

De fractie VVD Heerenveen stelde vragen aan het college van B&W over de kenmerken, de oorzaak en de preventieve en repressieve inzet. De aanpak van jeugdoverlast verdient immers een integrale aanpak, samen met de jeugd zelf maar ook scholen en (inzet van) politie.

Tussentijdse evaluatie

Uit de beantwoording bleek dat er twee groepen in de gemeente Heerenveen actief zijn die voor overlast zorgen. Een groep bevindt zich in een kern in het oosten van de gemeente, de andere in de kern Heerenveen. In de tussentijdse evaluatie van het veiligheidsbeleid wordt hier op ingegaan. De fractie VVD kijkt uit naar deze evaluatie, net als naar de resultaten van de aanpak van de huidige groepen waarbij ouders, scholen, politie openbaar ministerie en andere partners intensief betrokken worden.

1 reactie

  1. Vragen stellen ? AKTIE !! We zijn zelf ook jong geweest. Kan me wel herinneren dat we nog met onze brommers bij de Hoofdbrug stonden stoer te doen. Maar vernielingen of winkelend publiek lastig vallen ? Nooit. In deze gewoon doen wat de vader van Bartje (Anne de Vries) zou doen: Karwats er over i.p.v. kopje thee, koekje en een aai over de bol; anders stopt het niet……….

X
X

Deel dit met een vriend