PvdA Heerenveen ziet het rapport “Het betere werk” als steun in de rug

0

HEERENVEEN – PvdA Heerenveen ziet het rapport “Het betere werk” als steun in de rug voor de wens om basisbanen in te voeren in de gemeente Heerenveen.

De Heerenveense PvdA fractie gaat met het rapport “Het betere werk” van de Wetenschappelijke Raad van het Regeringsbeleid onder arm aan de slag om er voor te zorgen dat er in de gemeente Heerenveen basisbanen komen. Het rapport stelt dat de technologische ontwikkelingen, de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de zwaardere eisen die het werk aan werknemers stelt, vragen om een hernieuwde kijk op goed werk.

Goed werk is essentieel voor het welbevinden van iedereen die wil en kan werken, ook in Heerenveen. Werk brengt niet alleen brood op de plank maar het geeft mensen ook een doel, het helpt een indentiteit te geven en het geeft sociale aansluiting. Heb je geen baan dan is het risico op een sociaal isolement aanwezig. De oplossing om dit tegen te gaan is een basisbaan, aldus de Raad van het Regeringsbeleid, en daar staan de fractieleden van de PvdA Heerenveen volledig achter. Bijstandsgerechtigden kunnen maatschappelijk nuttig werk doen voor een basisinkomen, wat betekent meedoen aan de samenleving en het creëren van perspectief. De basisbaan is wat anders dan de Melkertbaan. Die was erop gericht om mensen een opstap te geven naar de arbeidsmarkt. De basisbaan heeft als doel langdurig stabiel werk te bieden. PvdA Heerenveen wil deze banen ook in Heerenveen realiseren.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend