Tweede Kamer neemt motie aan voor betere bereikbaarheid Thialf via spoor

Tweede Kamer neemt motie aan voor betere bereikbaarheid Thialf via spoor

1

HEERENVEEN – De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een motie aangenomen voor een betere spoorverbinding met Thialf in Heerenveen.

In september maakte de NS bekend dat het treinstation bij de schaatshal komend jaar dicht blijft. Het station bij Thialf is echter al sinds 2015 gesloten.

Volgens de NS is het met de huidige dienstregeling onmogelijk om treinen daar te laten stoppen. PvdA-Kamerlid Moorlag nam daar geen genoegen mee en diende een motie in. Hij wil dat de regering met de NS in overleg gaat om de bereikbaarheid van het ijsstadion te verbeteren. Een grote meerderheid van de Tweede Kamer heeft zijn motie dinsdag aangenomen.

Bij het overleg zouden ook de gemeente Heerenveen en Provincie Fryslân moeten aanschuiven. Moorlag wil dat Thialf in elk geval bij grote schaatsevenementen over het spoor bereikbaar is.

1 reactie

  1. Vreemd dat deze motie zomaar is aangenomen. Ach, ik vergeet natuurlijk weer 1 ding. Politiek is voor Jan met de pet veelal ondoorgrondelijk. Aan de ene kant brullen politici moord en brand vanwege het milieu. Aan de andere kant zien ze graag de milieu belastende zaken door de vingers wanneer er klaarblijkelijk grotere belangen zijn. Een paar goede voorbeelden zijn: Het circuit op Zandvoort, de spoorlijn Groningen – Lelystad, het toelaten van steeds meer migranten. (Ja dat is ook een aanslag op de natuur; er moeten immers nieuwe woningen worden gebouwd > stikstofprobleem en er is grond voor nodig die de natuur wordt ontnomen. Het zou gaan om minimaal 87000 sociale woningen) Ook treinen gebruiken energie en belasten dus het milieu. (Ik ben zelf treinengek en heb daar persoonlijk niets op tegen) Het gaat hier dus om politieke principes die totaal tegenstrijdig zijn. De gewone burger echter is uiteraard wel het milieu-haasje want dat levert poen op………..

X
X

Deel dit met een vriend