FNP niet blij met de gang van zaken rond nieuwe turnhal

FNP niet blij met de gang van zaken rond nieuwe turnhal

1

HEERENVEEN – De plannen voor een nieuwe turnhal in Heerenveen zorgt voor discussie in de gemeentelijke politiek.

De FNP in de gemeenteraad is niet blij met de gang van zaken. Ze vinden dat er een grote financiële investering wordt weggestopt in de jaarbegroting.

Bij Sportstad Heerenveen moet een nieuwe topturnhal komen. Dat willen Topsport Noord, turnbond KNGU, NOC*NSF en ook de gemeente Heerenveen. Die heeft de gevraagde 1,2 miljoen opgenomen in de begroting om de nieuwe hal te realiseren.

De FNP vindt echter dat zo’n bedrag op een groter podium moet worden besproken. “We krijgen het gevoel dat een belangrijk besluit over 1,2 miljoen euro wordt weggestopt in een begroting voor een heel jaar”, stelt de fractie. “Een besluit over zoveel geld en een plan waar de raad nog niet eerder over heeft gesproken, verdient een groter podium.”

De fractie komt daarom donderdag bij de behandeling van de begroting met een voorstel om het geld voor de turnhal niet meteen beschikbaar te stellen. Ze vragen het college om met een raadsvoorstel te komen, dat dan eerst in de commissie en later in de raad kan worden besproken.

1 reactie

  1. ” Dat willen Topsport Noord, turnbond KNGU, NOC*NSF”. Nou, laten die instanties dan maar zorgen voor die 1.2 miljoen !!! Zou wel eens willen weten hoeveel inwoners van Heerenveen er achter de plannen staan. Dit plan blinkt volgens mij n.l. weer uit van grootheid waanzin. Nu heeft de gemeente Heerenveen daar ook in het verleden wel meer last van gehad en dit zal ook wel niet de laatste keer zijn. Daar hoef je geen politicus voor te zijn; een beetje gezond verstand is genoeg. Heerenveen, stop met dit soort onzin. Dan kunnen ook andere lasten naar beneden dan afschaffing hondenbelasting en verlaging o.z.b. waar (al eerder over geschreven) niet elke inwoner van Heerenveen profijt van heeft of zal hebben (tenzij je nu b.v. een hond neemt…………)
    De miljoenen welke aan gerecycled plastic wordt binnen geharkt: Laat de burgers dat nou een doorn in het oog zijn (Dat je moet betalen om het te laten ophalen) Zorg er voor dat DIE kosten naar beneden gaan. DAAR hebben we wat aan. NIET aan een turnhal van 1.2 miljoen………

X
X

Deel dit met een vriend