Bijeenkomst met Tweede Kamerlid Gijs van Dijk over armoede

Bijeenkomst met Tweede Kamerlid Gijs van Dijk over armoede

0

HEERENVEEN – De fractie van de PvdA in Heerenveen heeft op vrijdag  1 november jl. een bijeenkomst georganiseerd waarbij PvdA leden en maatschappelijke organisaties aanwezig waren om over armoede te spreken.

Hierbij was ook Tweede Kamerlid Gijs van Dijk van de PvdA fractie aanwezig om over dit onderwerp te spreken.

Armoede en Nederland: zeker zijn dat je een toekomst kunt opbouwen

Eén op de tien kinderen groeit op in een gezin met grote geldzorgen. Ze moeten zonder ontbijt naar school, en blijven achter als hun vriendjes en vriendinnetjes op schoolreisje gaan. In een welvarend land als Nederland, wil je er zeker van kunnen zijn dat je de boodschappen kan betalen, geld hebt voor een goede jas, en dat je kinderen mee kunnen doen. Hoewel de economie volop draait, is de dagelijkse realiteit van veel mensen dat ze moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. We zien Amerikaanse toestanden, waarbij ook een grote groep mensen met werk, nog steeds niet kan rondkomen. In 2017 nam de langdurige armoede zelfs toe, ondanks de economische groei. Dat is voor de PvdA fractie Heerenveen onaanvaardbaar!

Tijdens deze bijeenkomst werd er druk gediscussieerd met PvdA leden en maatschappelijke organisaties. Er werd ook geconstateerd dat de gemeente Heerenveen heel veel zaken goed heeft geregeld en door meitinkers en schuldhulpverlening de inwoners zo goed mogelijk worden geholpen. Een punt van aandacht is dat er nog veel schaamte is om te melden dat je hulp nodig hebt en de betreffende instanties die zich inzetten voor armoede zijn ook niet altijd goed te vinden. En de regelgeving zou eenvoudiger moeten. Al met al een goede bijeenkomst.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend