Afdelingsbestuur PvdA-Heerenveen opgestapt, Gewestelijk bestuur pakt regie

Afdelingsbestuur PvdA-Heerenveen opgestapt, Gewestelijk bestuur pakt regie

3

HEERENVEEN – Het afdelingsbestuur van PvdA-Heerenveen is opgestapt, de oorzaak zou zijn dat de leden zich tegengewerkt voelen door een aantal leden van de Werkgroep Senioren. Nu het bestuur is weggevallen, ligt de leiding in handen van het gewestelijk bestuur van de PvdA in Fryslân.

Voorzitter Hans Konst is niet blij met de gang van zaken: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nooit eerder heb meegemaakt. Het is erg jammer dat het zover moet komen.”

Gewestelijk voorzitter Konst wil niet zeggen hoe de stampei is ontstaan. “Ik ga daar niets over zeggen. De afdeling bestaat uit vrijwilligers en mensen die zich erg met de partij verbonden voelen. En wij moeten ook met elkaar verder, daar moeten wij ons op richten.”

Generatiekloof?

Het lijkt erop dat er sprake is van een generatiekloof die als splijtzwam de afdeling uiteen drijft. “Zo zou je het kunnen opvatten, maar voor de afdeling Heerenveen en de partij heeft het geen nut om in dat soort termen te denken.” Heerenveen is een belangrijke afdeling voor de PvdA, zegt Konst.

Het PvdA-Gewest Fryslân heeft nu de leiding over de afdeling overgenomen. Dat gebeurt automatisch wanneer het bestuur wegvalt. “Als het volledige bestuur opstapt, zeggen de reglementen dat het aan het Gewest is dat er een nieuw bestuur komt. Maar, al ons handelen is er nu op gericht dat Heerenveen weer een nieuw bestuur krijgt, het verder kan en dat het ook gedragen wordt door de leden.”

Heerenveen maakt analyse

Konst: “Wij hebben een aantal leden uit Heerenveen gevraagd om een analyse te maken over wat er aan de hand is en gevraag om met een concreet voorstel te komen om ui deze situatie weg te komen. En voor een nieuw bestuur te zorgen. Dat zijn leden uit Heerenveen, want Gewest Fryslân is ook maar een buitenstaander en wij moeten zo vlug mogelijk aan de kant.”

Volgens Konst zou de afdeling voldoende power hebben om het op te lossen. “Ik hoop wel dat wij dit boek zo snel mogelijk kunnen dichtslaan.”

Foto: Omrop Fryslân

3 reacties

  1. Tja, de pvda is niet meer wat het geweest is. Joop den Uyl zou zich waarschijnlijk in zijn graf omdraaien als hij wist wat de doelstellingen van de pvda nu zijn. Het is niet meer de partij van de arbeid. Vaak wordt de pvda betiteld als “De partij voor de allochtonen” Als de pvda weer richting pvda van den Uyl gaat, komt het misschien nog wel eens weer goed………

  2. De PvdA is zich weer aan het hervinden na de dramatische verkiezingsnederlaag.
    Het verdiend juist een compliment dat dit zo in alle rust gaat.
    En dat iedereen welkom is in de PvdA is een verademing in een tijdperk van uitsluiting van groepen mensen zo gewoom geworden lijkt.

    • Uitsluiting van groepen ? U bedoelt toch hoop ik niet die groep(en) die weigeren te integreren in de Nederlandse samenleving omdat hun normen en waarden boven de Nederlandse normen en waarden worden gesteld ? Vooral aanhangers van een zekere ideologie maken zich daar massaal schuldig aan, waardoor je je regelmatig vreemdeling in eigen land voelt, al was het alleen maar omdat te velen hoort praten in een taal welke alles behalve Nederlands of een Nederlands dialect is…….

X
X

Deel dit met een vriend