FNP: Net mear smoke by boartersplakken, berne-opfang, skoalpleinen, sportfjilden

FNP: Net mear smoke by boartersplakken, berne-opfang, skoalpleinen, sportfjilden

1

HEARENFEAN – De FNP fraksje yn de gemeenteried fan Hearrenfean wol dat der yn de gemeente Hearrenfean net mear smookt wurdt op, of by boartersplakken, berne-opfang, skoalpleinen, sportfjilden en oare lokaasjes yn de gemeente wêr’t in soad bern komme.

De fraksje tsjinnet hjirfoar moarnjûn in moasje yn weryn it kolleezje oproppen wurdt om hjirfoar belied te ûntwikkeljen.

“ Elke week raken er honderden jongeren verslaafd aan roken en kinderen beginnen eerder roken met roken wanneer ze in aanraking komen met slechte voorbeelden.”, stelt Erik de Swart, it Nederlânsktalige riedslid fan de FNP fraksje yn Hearrenfean.

De Swart sjocht noch altiten dat op in soad plakken yn de gemeente wêr’t bern komme gewoan smookt wurdt. “Slechts een handje vol sportverenigingen is (deels) rookvrij. Volgens mij kunnen gemeenten juridisch rookvrije ruimte creëren door de rookvrije publieke ruimte vast te leggen door middel van het instellen van een rookverbod of aan de subsidieverlening voor de inrichting van speelplaatsen de voorwaarde kan verbinden dat een bepaald rookvrij beleid gevoerd wordt”.

De Swart wiist der er op dat yntusken al 40 gemeenten yn Nederlân har ynsette foar “Een Rookvrije Generatie”. “De gemeente van Sportstad en zich profileert als sportgemeente kan hier niet bij achter blijven”, aldus De Swart .

Foto: Archief. Quick Stick rookvrij!

1 reactie

  1. Gelukkig kan ik wel Fries lezen. Schrijven heb ik in het Fries nooit geleerd. De FNP is eigenlijk al net zo hypokriet als andere instellingen/partijen, etc. die het roken willen verbieden op diverse plaatsen. Prima, maar zorg er dan ook voor dat op die rookvrije plaatsen geen uitlaatgassen meer kunnen komen. En dat gebeurt nou juist niet. Zien we b.v. ook bij de Tjongerschans. Op het ziekenhuisterrein en op de parkeerplaats aan de overkant staat vermeld dat het rookvrij is. De vraag is echter: Welke rook ??? Ik ban een gestopte roker maar geen anti-roker. Heb meer problemen met alcohol en drugs welke volgens wetenschappers meer dodelijke slachtoffers opleveren dan roken/mee roken. DAAR wordt dus niets mee gedaan. Reden ? Ik durf te stellen dat dat is vanwege economische belangen.

X
X

Deel dit met een vriend