PvdA Heerenveen zet in op biodiversiteit door bloeiende bermen

PvdA Heerenveen zet in op biodiversiteit door bloeiende bermen

0

HEERENVEEN – De Heerenveense fractie van de PvdA heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 10 oktober zich van haar groene kant laten zien.

Bij het onderwerp “vordering kabels en leidingen” wat op de agenda stond is er een motie ingediend waarin het college wordt verzocht te onderzoeken of het mogelijk is om de Netbeheerders die de kabels en leidingen gaan aanleggen in die gemeente bij afwerking van de bermen een bloemrijk zadenmengsel te laten gebruiken. Dit in plaats van het te beperken tot een graszaad.

PvdA Heerenveen is van mening dat in de startnotitie biodiversiteit van de gemeente het belang van een natuurnetwerk benoemd wordt en dat kan hier worden toegepast. Bloeiende bermen zijn niet alleen een lust voor het oog, het vormt ook een voedselbron voor onder andere vlinders en bijen en het helpt bij het voorkomen en bestrijden van bijvoorbeeld plantenziektes en dierenplagen. Het college heeft een toezegging gedaan om dit verder te onderzoeken.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend