GroenLinks stelt vragen over bomenkap op disc golfterrein

GroenLinks stelt vragen over bomenkap op disc golfterrein

1

HEERENVEEN – GroenLinks Heerenveen heeft bij monde van Grietje van Dijk in de raadsvergadering van donderdag 10 oktober vragen gesteld over bomenkap in Heerenveen.

Er is onrust ontstaan, zo blijkt uit reacties op social media, over de bomenkap voor de aanleg van het Disc Golfterrein in het groene gebied onder de Weinmakker.

Mede op grond van het klimaatakkoord (boom eruit, boom erin,) moet bij het kappen van bomen tot herplanting worden overgegaan.

Ook gaan gemeenten zich inzetten voor het niet laten verdwijnen van bestaand groen, het realiseren van nieuw groen en het beperken van ontbossing. Daarom is de gemeente Heerenveen in 2019 aan de slag gegaan met het 50.000 bomenplan. GroenLinks heeft het college gevraagd hoeveel bomen ten behoeve van dit initiatief gekapt zijn en hoeveel extra bomen de gemeente dit jaar al geplant heeft in het kader van het 50.000 bomenplan?

Bij het stellen van de vragen over de bomenkap benadrukt GroenLinks benadrukt iedereen zijn golfspel te gunnen. Het daarvoor kappen van bomen roept echter vraagtekens op hoe dit zich verhoudt met het 50.000 bomenplan van de gemeente Heerenveen.

1 reactie

  1. Groen Links: de hypokrieten ten top. Maken zich blijkbaar druk over wat bomenkap maar over de milieuaantasting door formule 1 races in Zandvoort zwijgen ze opvallend. Over die bomen: Vraag aan Yasser Feras maar wat eikels van z’ n pyama en plant die maar als vervanger voor de gekapte bomen. Zet Feras er maar naast: als hij lang genoeg staat schiet hij vanzelf wortel…………. Voor de “onwetenden” onder u: Yasser Feras is de echte naam van Jesse Klaver.

X
X

Deel dit met een vriend