VVD Heerenveen stelt vragen over Lelylijn

VVD Heerenveen stelt vragen over Lelylijn

0

HEERENVEEN – Tijdens de raadsvergadering van donderdag 10 oktober 2019 heeft de fractie van de VVD vragen gesteld over de Lelylijn.

Lelylijn

Met de Lelylijn wordt een snelle treinverbinding tussen Groningen en Lelystad bedoeld waarbij ook een station gepland is in Heerenveen. Met de aanleg wordt de reistijd tussen Groningen en Lelystad en daarmee tussen Heerenveen en de randstad flink verkort. De VVD vindt dit een goed idee mede vanwege de werkgelegenheid en daarmee de Friese economie.

Motie

Op 18 maart van dit jaar diende de VVD fractie al een motie in over dit onderwerp. De motie riep het college van B&W op om actief bij te dragen aan de lobby voor de Lelylijn. ‘De motie is destijds unaniem aangenomen, waarna er veel ontwikkelingen te zien waren in de lobby, zowel maatschappelijk als bestuurlijk. Zo schaarde onder andere VNO-NCW maar ook andere gemeenten zich achter de Lelylijn. Als fractie wilden we graag weten of en hoe het college aan de lobby bijdraagt. We zijn blij om te horen dat het college hier actief op in zet.” aldus Rolie Tromp van de VVD fractie.

Vervolg

Het college heeft naar aanleiding van de vragen toegezegd de raad te informeren zodra er ontwikkelingen zijn.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend