GB Heerenveen: minder papierverspilling met JA-JA sticker

GB Heerenveen: minder papierverspilling met JA-JA sticker

0

HEERENVEEN – Oud papier was altijd een leuke extra bron van inkomsten voor scholen en verenigingen.

Vrijwilligers hielpen als tegenprestatie mee met de inzameling. Maar vrachtwagens met grijparmen maken die hulp tegenwoordig overbodig. Daarom maken de instellingen nu nieuwe afspraken met de gemeente over subsidie-met-tegenprestatie. Een goed moment om werk te maken van minder papier in de brievenbussen, vindt raadslid Roelf van der Woude van GB Heerenveen.

In andere gemeenten wordt gewerkt met een JA-JA sticker als tegenhanger van de bekende NEE-NEE stickers. Reclame en huis-aan-huiskranten komen dan alleen in de bus bij bewoners die er nadrukkelijk voor kiezen.

Van der Woude heeft het college gevraagd om te bekijken of deze aanpak ook in Heerenveen kan werken. Met het oog op het terugdringen van papierverspilling.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend