VVD Heerenveen tevreden over evaluatie afval

VVD Heerenveen tevreden over evaluatie afval

3

HEERENVEEN – De VVD Heerenveen is tevreden met de evaluatie die het college van B&W aan de gemeenteraad stuurde.

Uit de evaluatie blijkt dat de inwoners van Heerenveen op de goede weg zijn met het scheiden en aanbieden van afval. Toch zijn er ook aandachtspunten. ‘Inwoners die door gezondheidsproblemen extra afval hebben, moeten er op gewezen worden dat zij met de gemeente in overleg kunnen over een eventuele tegemoetkoming. We zijn trots blij met het resultaat tot nu toe, afval wordt goed gescheiden en het grootste deel van de inwoners is goedkoper uit.’; aldus Rolie Tromp van de Heerenveense VVD.

 

 

3 reacties

 1. Goedenavond,

  We zijn blij dat jullie tevreden zijn, maar wij niet
  Wij moeten teveel betalen
  Bij de ondergrondse containers ligt veel meer afval,
  Lijkt echt nergens op vooral in het weekend.
  Als we naar de stort gaan moeten, we twee keer zoveel betalen
  Dus de burgers gaan erop achteruit
  Zo komen we elke week tekort
  Alles wordt duurder, en ons Aow gaat daarin niet mee

 2. Wij zijn, evenals veel meer inwoners van Heerenveen zeer ontevreden. In een andere lokale krant staan diverse klachten genoemd. Opvallend is dat men vooral klachten heeft over de nascheiding van plastic en luiers. Dat is dubbel cashen voor de gemeente. Heerenveen heeft mijn uitdaging om aan te tonen dat de burger van Heerenveen goedkoper uit zou zijn dan een inwoner van Smallingerland nog steeds niet aangenomen. Smallingerland klaagt wel over toegenomen afvaltoerisme vanuit andere gemeentes welke met Omrin in zee zijn gegaan. Wanneer plastic vooraf zou worden gescheiden zouden wij onze restafval container misschien nog maar eens in de 3 maanden aan de weg hoeven te zetten. Maar nee, de peperdure installatie van Omrin moet worden betaald. Door de burger voor onnodige kilo’s te laten betalen. Het is niet voor niets geweest dat Smallingerland al in 2005 het contract met Omrin opgezegd heeft. Dan de luiers. Oh, wat zijn die katoenen luiers een succes ! LULKOEK, dat is het NIET !! Nu kan Omrin de wegwerpluiers recyclen. Echter moet men die dingen nog steeds als kiloknaller in de restafvalcontainer dumpen, terwijl op andere plaatsen er bakken staan van Pampers waar ze gratis in gegooid kunnen worden. Heerenveen doet zijn als van ouds bekende bijnaam “Het Friese Haagje” eer aan. Kouwe kak en niets minder……..

X
X

Deel dit met een vriend