Uitreiking Groene Lintjes op 25 januari

0

HEERENVEEN – Tijdens de openbare nieuwjaarsreceptie van GroenLinks Heerenveen op vrijdagavond 25 januari vindt de jaarlijkse uitreiking van de Groene Lintjes plaats.

Er zijn zes kandidaten: Benny Holtrop uit De Knipe vanwege zijn natuurtuin, Stichting Tijd met het gedachtengoed van Le Roy en de Ecokathedraal, biologische veehouderij Miedema Natuurlijk, biologische supermarkt Ekoplaza Heerenveen, evenement de Reuzedei in Akkrum en de ecologische bloementuin bij Huize Voormeer.

De zes kandidaten vormen een inspirerend voorbeeld voor de diversiteit in mogelijkheden om duurzaamheid te bevorderen. Van duurzaamheid als levenshouding en beweging tot duurzaamheid in technische oplossingen, duurzaamheid op de millimeter of duurzaamheid op het gebied van natuur, ecosysteem en voedsel. De kandidaten worden geïnterviewd door de raadsleden Gerrie Rozema en Grietje van Dijk.

Er is een publieksprijs en een juryprijs. Voor de publieksprijs kan nog gestemd worden tot en met donderdag 24 januari door een mail te sturen naar secretaris@groenlinks-heerenveen.nl. Informatie over de kandidaten is te vinden op http://groenlinks-heerenveen.nl.

De juryprijs wordt bepaald door de juryleden Lolke Eijzenga (voorheen raadslid GroenLinks), Sasja Wolters (jongste lid GroenLinks) en Hilda Feenstra (schrijfster van ‘Duurzaam zijn moet je durven’). Om 20:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in gebouw Trinitas in Heerenveen. Marjolein Wielinga uit Heerenveen verzorgt een muzikaal intermezzo. Zij speelt fagot en zal verschillende korte stukken spelen om de veelzijdigheid van het instrument te laten horen. Na de prijsuitreiking volgt de nieuwjaarsborrel. Leden en belangstellenden zijn van harte welkom.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend