FNP wil in college Heerenveen

FNP wil in college Heerenveen

0

Heerenveen – De FNP wil met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 haar positie in de gemeenteraad van Heerenveen verstevigen. Een ambitie die woensdag 14 december op de jaarlijkse ledenvergadering van de afdeling werd uitgesproken en unaniem door de leden werd gedeeld.

De partij is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In 2006 bezaten de Frysk Nasjonalen één zetel, vier jaar later twee en de partij is nu met drie mensen, Poppe Hooijsma, Maaike Terpstra en Ate Eijer, in de Heerenveense gemeenteraad vertegenwoordigt.

Volgens Ate Eijer, huidig fractievoorzitter en beoogd lijstrekker voor de verkiezingen in 2018, is het nu tijd voor een volgende stap. “We wolle fierder groeie en we geane foar 5 sitten yn 2018. Dermei kinne se net om ús hinne en kinne we in wichtige rol spylje by de kolleezje-ûnderhannelingen”.

De FNP heeft zich de laatste jaren constructief opgesteld en daarmee mede bijgedragen aan de positieve financiële ontwikkelingen van de gemeente Heerenveen.

“Ek it kommend jier sille we net roppe en raze. Mar wol sille we goed harkje nei ús ynwenners en har lûd werom komme litte yn de ried”, aldus Eijer. De kans dat de FNP in 2018 in het college komt, is volgens Eijer reëel. De raad van Heerenveen wordt in 2018 met twee zetels uitgebreid en de FNP denkt dat ze gezien de ontwikkelingen in het politieke landschap, waarbij steeds meer aandacht is voor lokale partijen, ze in 2018 wel eens voor een verrassing kan zorgen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend