Debatteren met burgemeester Van der Zwan over democratie

Debatteren met burgemeester Van der Zwan over democratie

0

HEERENVEEN – Tijdens het Debat in de Bieb afgelopen woensdag debatteerden zo’n dertig gasten met burgemeester Tjeerd van der Zwan over democratie.

Van der Zwan nam boeken mee naar de Bibliotheken Heerenveen, over politiek in binnen- en buitenland. De stellingen waren pittig en leidden tot goede discussies. “In wat voor samenleving willen we leven?” was voor de burgemeester de grote vraag.

Met Janny van der Molen als gespreksleider ging het onder andere over meebeslissen door inwoners, de vraag of je alles moet kunnen zeggen in Nederland en het rechtstreeks kiezen van de burgemeester. De voor- en tegenstanders lieten van zich horen. Er was genoeg stof tot napraten met een drankje. Het boek dat iedereen cadeau kreeg van de bibliotheek, werd gewaardeerd.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend