PVDA blij met zorgverzekering voor minima

0

HEERENVEEN – De gemeenteraad van Heerenveen is maandag 28 november jl. akkoord gegaan met een zorgverzekering voor bijstandsgerechtigden en minima tot 120%.

Als laatste gemeente in Fryslan sluiten Heerenveen en de gemeente Ameland weer aan bij de AV Frieso. Hier heeft menige inwoner van onze gemeente naar uitgekeken.

Voor toch ook vaak kwetsbare groepen in de samenleving moet er in ieder geval een goede zorgverzekering zijn aldus raadslid Betty van der Ven. Het kan en mag niet voorkomen dat bij deze groep nog vaak zorgmijding voorkomt omdat ze geen goede zorgverzekering hebben.

De gezondheid staat bovenal en de bijstandsgerechtigden en minima hebben recht op een goede zorgverzekering.

Het voorstel wat met een amendement van de PvdA en de meeste andere partijen is aangenomen ziet er nu zo uit. De doelgroep bijstandsgerechtigden en minima tot 120 % kunnen kiezen uit twee opties. Wie kiest voor de AV Frieso krijgt per maand een bedrag van 23,50 euro retour en wie zijn eigen verzekering wil houden krijgt per jaar een bedrag van 120,– euro terug.

In de loop van 2017 wordt alles geëvalueerd en kunnen we meteen zien hoe veel inwoners van onze gemeente we hebben bereikt.

De PvdA blijft zich hiervoor inzetten en is erg blij met bovenstaand resultaat.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend