PvdA Statenfractie op bezoek in Heerenveen

PvdA Statenfractie op bezoek in Heerenveen

0

HEERENVEEN – Na een heerlijke lunch nam Rinse Bleeker directeur van Sportstad ons mee naar het nieuwe Sportstad Buiten.

Sportstad Buiten is sinds 1 september jl. officieel geopend. Naast buiten sporten, sporten in het zand, freerunning, skaten is in Heerenveen het eerste inline skatecentrum van Nederland gerealiseerd. Iets om trots op te zijn. Ook hebben de PvdA’ers nog even een kijkje genomen in het prachtige Turncentrum waar op dat moment druk werd geoefend!

Daarna nam Frank van Hout, lid van het college van bestuur van het Friesland College het gezelschap mee. Samen met een paar collega’s vertelde hij over het nieuwe leren. Er zijn met veel bedrijven in Heerenveen contracten afgesloten waar de leerlingen hun praktijk doen en tegelijk ook naar school gaan. Wethouder van der Laan, zelf docent geweest aan het Friesland College, merkte dan ook terecht op dat op den duur er geen scholen meer nodig zijn. De leerlingen krijgen op deze manier een veel betere aansluiting bij de werkvloer en daar is het tenslotte om begonnen.

Al met al een mooi en nuttig werkbezoek.
pvda1pvda2pvda3

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend