VVD is geweld tegen tegen conducteurs en machinisten zat

VVD is geweld tegen tegen conducteurs en machinisten zat

0

HEERENVEEN – Een groep jongeren heeft zaterdagavond in een trein richting Leeuwarden een conductrice en de machinist mishandeld. De jongens hadden geen vervoersbewijs bij zich en werden agressief toen ze te horen kregen dat ze een proces-verbaal kregen. De conductrice kreeg een trap tegen haar slaap en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

“De VVD vindt het onacceptabel dat conducteurs en machinisten te maken krijgen met agressie of geweld”, aldus Avine Fokkens-Kelder (fractievoorzitter VVD Fryslân). De VVD pleit er daarom ook al jaren voor dat veiligheid wordt opgenomen in de provinciale concessie voor het openbaar vervoer. Preventief moet iedere bus en trein worden voorzien van een beveiligingscamera.

Uit berichtgeving in de media blijkt dat de harde schijf van de camera in de trein stuk was. Volgens een vakbondsbestuurder van de VVMC (Vakbond voor machinisten en conducteurs) gebeurt het vaker dat camera’s van Arriva stuk zijn. De VVD vindt dat niet kunnen! Omdat de provincie Fryslân verantwoordelijk is voor het openbaar in de provincie stelt de VVD onderstaande schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend