Gemeente start nieuw online discussieplatform Argu

Gemeente start nieuw online discussieplatform Argu

0

HEERENVEEN – Meedenken en argumenten aanleveren over vraagstukken die spelen binnen Heerenveen kan vanaf deze week. Gemeente Heerenveen start namelijk met een online discussieplatform genaamd Argu. Ze wil dit inzetten om met inwoners in gesprek in gesprek te gaan over actuele onderwerpen en meningen.

Meedenken en argumenten aanleveren

“Niet iedereen wil of kan zich voor langere tijd vastleggen om mee te praten over wat hij of zij belangrijk vindt, of het nu gaat om parkeren of over een asielzoekerscentrum. Maar er zijn zeker inwoners die er een mening over hebben of een idee om een vraagstuk op te lossen. Die kunnen zij nu met elkaar en met ons delen,” zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan. “Het mooie van Argu is dat inwoners online, vanuit huis, kunnen meepraten. Er zijn wel meer fora, maar onze verwachting is dat Argu een betere inhoudelijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van de discussie en zo kan bijdragen aan betere oplossingen.”

Hoe werkt het?

Argu is een online platform met een heldere structuur. Vraagstukken uit heel Nederland vinden hun plek binnen het platform, gemeente Heerenveen heeft hierop haar eigen subpagina. Er kan een vraagstuk worden geplaatst in de vorm van een open vraag of een idee. Dit kan worden gedaan door de gemeente of door inwoners. Iedereen mag daarna meedoen aan de discussie over het onderwerp, ook raadsleden kunnen zich hierin mengen. De verwachting is dat hiermee snel duidelijk wordt welke oplossingen mogelijk zijn en welke voor- en nadelen daarbij horen. Argu zelf discussieert niet mee, maar faciliteert. Gemeente Heerenveen heeft de subpagina opgezet en zal deze ook monitoren.

Vraagstukken Er staan al vraagstukken op argu.co/heerenveen, deze gaan over het azc. Niet alleen de klankbordgroep die is opgericht na de informatieavond over de komst van het asielzoekerscentrum praat over de vragen die uit de bijeenkomst zijn voortgekomen. Ook alle inwoners van Heerenveen zijn welkom om hun inbreng op de site te delen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend