Gedempte Molenwijk wordt opgeknapt

Gedempte Molenwijk wordt opgeknapt

0

HEERENVEEN – Op de braakliggende bouwlocatie in het midden van de Gedempte Molenwijk wordt in 2016 gebouwd. De gemeente heeft als eigenaar van de grond ingestemd met een bouwplan van ontwikkelaar TVH-Invest uit Heerenveen voor nieuwbouw van een woon- en bedrijfsgebouw. Definitieve overeenkomsten worden in de loop van februari getekend. Daarna kan er gestart worden.

Wethouder Siebren Siebenga: “De Gedempte Molenwijk is al jaren aan een opknapbeurt toe. Ik ben heel blij met het bouwplan. Nu kunnen we eindelijk aan de slag en er iets moois van maken.”

 Toekomst van de locatie

Het toekomstige gebouw, ontworpen door architectenbureau Sipma, krijgt op de begane grond een commerciële bestemming. Op de eerste verdieping worden kleinschalige huurappartementen gebouwd. De nieuwbouw vindt plaats in twee fasen door een combinatie van de Heerenveense bouwbedrijven RnD Bouw en Friesbouw. In de eerste helft van 2016 wordt eerst het gehele braakliggende terrein bebouwd. Zodra dat klaar is verhuist de speelautomatenhal Flash – die nu nog ten zuiden van de bouwlocatie is gevestigd – naar de nieuwbouw. Daarna zal in de tweede helft van het jaar de bestaande bebouwing tot aan Intersport De Leeuw worden gesloopt en nieuwgebouwd.

 Geschiedenis van de locatie

Het nieuwe gebouw komt in het midden aan de westzijde van de Gedempte Molenwijk. Op deze locatie werd in het jaar 2000 een voormalig winkelpand gesloopt. In 2010 volgde discotheek Bacchus. Sinds 2010 wordt het terrein afgesloten met een beschilderde schutting. De gemeente heeft in datzelfde jaar het gehele middendeel van de Gedempte Molenwijk – vanaf het braakliggende terrein tot aan Intersport De Leeuw – aangekocht. De bedoeling was om te komen tot een bouwkundige verfraaiing in de straat, met minder horeca en meer wonen. Dat plan wordt nu gerealiseerd door TVH-Invest, een groep Heerenveense ondernemers die een deel van het braakliggende terrein al eerder had aangekocht. Dit initiatief van makelaar Ype Terpstra wordt nu gerealiseerd door THV-Invest die een deel van het braakliggende terrein hiervoor al eerder had aangekocht.

Vergunningen

Omdat het bouwplan grotendeels binnen de bestaande regelgeving past, kunnen de benodigde vergunningen worden afgegeven. De gemeenteraad neemt in februari 2016 een besluit over de financiële afwikkeling van de sloop, bodemsanering en verkoop.

Informatieavond

Op maandagavond 25 januari om 20.00 uur zijn omwonenden van de Gedempte Molenwijk en andere belanghebbenden van harte welkom op de informatieavond over de nieuwe ontwikkelingen. De avond vindt plaats in de Raadszaal van het gemeentehuis in Heerenveen.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend