Friese gemeenten halen de buikriem aan

0

LEEUWARDEN – De Friese gemeenten presenteren voor 2016 allemaal een sluitende begroting, maar hebben duidelijk moeite om ook in de toekomst financieel gezond te blijven.

Ten gevolge van de economische recessie hebben veel gemeenten fors af moeten schrijven op de grondposities. Dat, in combinatie met de extra zorg taken, maken de financiële toekomst van gemeenten onzeker. Door de decentralisaties in het zorgdomein staan de begrotingen steeds meer onder druk.

In het onderzoek van de provincie is gekeken of de begroting en meerjarenbegroting sluiten. Daarnaast is gekeken naar onderwerpen die de financiële positie beïnvloeden zoals de weerstandscapaciteit, beheer en onderhoud van kapitaalgoederen en de grondpositie. De gemeenten krijgen de begroting rond, maar de druk neemt toe.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend